Disk temizlemeden Windows Update temizlemesi yapmış olabilirsiniz o zaman. Yaptıysanız önceki sürüme dönmenizi doğal olarak engeller.

Haklısınız, bu yüzden bugün sıfırdan Windows 11 Home 24H2 kurdum ama KB5063878'i tekrar indirdi. İyi haber kaldırma bölümünde güncelleme gözüküyor ama kaldırmayı denediğimde (0x800F0825.) hatası alıyorum. Sanırım eylül güncelemesini bekleyeceğim.
Ekran görüntüsü 2025-08-28 160622.webp

Haklısınız, bu yüzden bugün sıfırdan Windows 11 Home 24H2 kurdum ama KB5063878'i tekrar indirdi. İyi haber kaldırma bölümünde güncelleme gözüküyor ama kaldırmayı denediğimde (0x800F0825.) hatası alıyorum. Sanırım eylül güncelemesini bekleyeceğim.
Eki Görüntüle 178903

Windows Sandbox'la alakalı olabileceği söyleniyor. "Windows özelliklerini aç veya kapat" uygulamasından Windows Sandbox açıksa kapatıp kaldırmayı tekrar deneyebilirsiniz.

Windows Sandbox'la alakalı olabileceği söyleniyor. "Windows özelliklerini aç veya kapat" uygulamasından Windows sandbox açıksa kapatıp kaldırmayı tekrar deneyebilirsiniz.

Windows 11 Home'da sandbox yok. En iyisi eylül güncellemesini beklemek... Güncelleme gelene kadar SSD'ye bir şey yazmayayım.

En güncel ISO'dan kurulum yaptıysanız KB5063878 güncellemesi direkt sisteme gömülü olarak geldiği için silemezsiniz. Bahsedilen sorunlu güncelleştirme ilk 26100.4770 sürümünde önizleme olarak, resmi dağıtım kanalına da 26100.4946 sürümü ile geldi. Yani KB5063878 güncellemesini silebilmek istiyorsanız; ISO'yu UUPdump'tan indiriyorsanız 26100.4767 sürümünü, Microsoft'un paylaştığı resmi ISO'yu indiriyorsanız 26100.4652 (Temmuz 2025) sürümünü kullanmanız lazım. Daha da iyi bir seçenek arıyorsanız da ESU ile 1 yıl daha Windows 10 kullanmak daha mantıklı olur. O zamana kadar Windows 11'de de böyle saçma problemler kalmamış olur diye tahmin ediyorum.
Hocam yeni SSD aldım Windows 11 kuracağım. Bahsi geçen problemli güncellemeyi almamak için Windows 11 24H2 26100.4349 linkindeki Haziran 2025 sürümünü kursam problem yaşar mıyım. Kurulumda direkt gömülü olarak gelir mi ve gelmiyorsa da Windows Update yaparken bariz güncellemeyi yapmamak için ne yapmalıyım?

Hocam yeni SSD aldım Windows 11 kuracağım. Bahsi geçen problemli güncellemeyi almamak için Windows 11 24H2 26100.4349 linkindeki Haziran 2025 sürümünü kursam problem yaşar mıyım. Kurulumda direkt gömülü olarak gelir mi ve gelmiyorsa da Windows Update yaparken bariz güncellemeyi yapmamak için ne yapmalıyım?

Biraz geç oldu ama şunları belirterek başlayım; aldığınız SSD'de DRAM varsa korkmanız gereken bir durum yok, kontrolcüsü Phison değilse (DRAM varsa kontrolcüsünün Phison olması önemli değil) yine korkmanız gereken bir durum yok. Kısaca etkilenebileceğiniz tek senaryo aldığınız SSD'de DRAM yoksa ve kontrolcüsü Phison'sa geçerli. Bunu belirttikten sonra, 4349 güncellemesinde "bozuk" update dahil olarak gelmez ama güncelleştirme yaparsanız (yapmanız doğru olur) yaptığınız zaman gelir ve sonradan o güncellemeyi silebilirsiniz. Yine de SSD'de DRAM varsa veya kontrolcü Phison değilse korkmanıza gerek yok tekrardan belirteyim.

Format atmak bu kadar zor olmamalı, ben format attıktan sonra Windows Update'i hep kapatırım.

İlk versiyonunu kurun Windows 11'in 24H2.

Benim imajda var gerçi nasıl bulursunuz bilemiyorum.