Sürücü modeli: Wddm 3.1
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 3
Sürücüleri kurmadınız galiba.
Evet daha performanslı ama RTX ile ubuntu kullanılmaz. Ray Tracing ve DLSS açılmıyor malesef.Ubuntu'da daha performanslı olması aşırı normal. Linux hem genel olarak daha performanslı, hem de Windows 11'in yeni güncellemesi performans düşüşlerine sebep oldu.
HDDKullanıyorum
Üstün
Temiz kurulum yapmış'da olsa bazen kurulum sürecinde problem yaşanıyor ve işletim sistemi düzgün kurulmayabiliyor aynı şekilde Windows 10'dan 11'e temiz kurulum sonrası işletim sistemi stabil çalışmıyordu.
Herhangi bir Linux dağıtımına göre Windows'un hantal kalması normal. Masaüstü kullanımında işlemciye gömülü GPU kullanıldığından, Windows bu tarafta çok akıcı bir performans vermiyor. Oyun ve sürücü tarafında Linux'un başarısız olmasından dolayı, Windows bu tarafta çok da iyi bir gelişme süreci sergilemiyor. Rakip olmayınca sadece para kazanacağı garip arayüzlerle doldurduğu kalitesiz bir iş ortaya çıkıyor.
İlk olarak BIOS ve diğer sürücüleri dizüstü sitesinden yükleyin.
Dell gereksiz uygulama vb. yüklemeyin. Sürü güncellemelerinden sonra gereksiz olduğunu veya kaldırılabilen tüm Dell uygulamalarını kaldırın. Ayrıca Windows update güncellemelerini de kontrol edin.
Defender illetinden kurtulmak için harici bir antivirüs satın almanızı öneririm. Tamamen kapatma yöntemleri var ama güvenliğinizi hiçe atmış olursunuz.
Fiyat ve güvenlik olarak şu ürünleri öneririm.
tr.norton.com
www.kaspersky.com.tr
Lisans alırken 1 cihaz ve 2 yıl olarak seçin. Tavsiyem Kaspersky'den yanadır. Kaspersky yükleyince tarayıcı uzantısını kaldırın ve ayarlardan tarayıcı uzantı ayarlarını kapatın. Kaspersky güvenliği uzantıdan bağımsız sağlıyor. Uzantı gereksiz bir hantallık ve kaynak tüketimi oluşturuyor.
Şu an Norton 360 kullandığımdan ayarları hatırlamıyorum. Benzer şekilde Norton 360 yükleyince tarayıcı uzantısını kaldırın. Norton 360 uzantıdan koruma sağladığından kaldırınca yerine şu uzantıyı kullanın.
chromewebstore.google.com
Şu an alacak paranız yoksa Trend Micro'yu da önerebilirim. Trendyol üzerinden çok uygun fiyata lisans anahtarı alabilirsiniz. Kaynak tüketimi daha iyidir. Tarayıcı uzantısı da yeterlidir. Test amaçlı dizüstü bilgisayarına almıştım. Şu satıcıdan alınca sorun yaşamadım.
www.trendyol.com
Antivirüs testlerinde de iyi sonuçlar alıyor. Defender genel olarak sistem kaynağı sömürmesi ve bazı işlemclerin direkt performansına etki etmesinden sorunlu. Intel ile ilgili tesler vardı. Şu an konu iyice dağılmasın diye bağlantı bırakmıyorum. GHacks sitesinde defender ile ilgili araştırma yaparsanız çıkacaktır.
Bunun dışında Epic Games, Steam, Spotify, Discord vb. ayarlarından başlangıçta açıl ayarlarını kapatın. Aşağıda bazılarını gösterdim. Çoğu uygulama kendi içerisinde böyle bir ayar sunuyor. Bu uygulamaları kullanmadığınız sürece otomatik açılmasını kapatın ve işiniz bitince kapatın.
Chrome için şu uzantıyı yükleyin. Ayrıca kullandığınız uzantıların görselini paylaşırsanız öneri yapabilirim.
chromewebstore.google.com
Son olarak işlemciye gömülü GPU'nun daha akıcı çalışması için Windows animasyonlarını şu şekilde değiştirin. Windows 10 kullandığımdan arama kutusundan örnek göstereceğim. Bulamazsanız belirtin.
En iyi performans için ayarlayı seçin. Sonra gösterdiğim seçenekleri işaretleyip uygulayın ve kapatın. Bu genel görselliği bozmadan gereksiz animasyonları kaldırır. Masaüstü pencere yöneticisine binen yük azalacağından işlemciye gömülü GPU masaüstü kullanımında daha performanslı çalışır.
İlk olarak BIOS ve diğer sürücüleri dizüstü sitesinden yükleyin.
Dell gereksiz uygulama vb. yüklemeyin. Sürü güncellemelerinden sonra gereksiz olduğunu veya kaldırılabilen tüm Dell uygulamalarını kaldırın. Ayrıca Windows update güncellemelerini de kontrol edin.
Defender illetinden kurtulmak için harici bir antivirüs satın almanızı öneririm. Tamamen kapatma yöntemleri var ama güvenliğinizi hiçe atmış olursunuz.
Fiyat ve güvenlik olarak şu ürünleri öneririm.
Norton 360 Standart | PC, Mac veya mobil cihazınız için güvenlik
PC, Mac veya mobil cihazınız için gelişmiş internet güvenliği koruması, ayrıca çevrimiçi gizlilik için VPN ve SafeCam, 10 GB Cloud Backup, Parola Yöneticisi ve daha fazlası.
Kaspersky Standard - Antivirüs programı özel teklifi | Kaspersky
Kaspersky Standard, tüm cihazlar için sınıfının en iyisi antivirüs yazılımını sunar. Virüslere, kötü amaçlı yazılımlara ve fidye yazılımlarına karşı güçlü korumayla birlikte gelir. Windows PC, iOS, Android ve macOS ile uyumludur.
Lisans alırken 1 cihaz ve 2 yıl olarak seçin. Tavsiyem Kaspersky'den yanadır. Kaspersky yükleyince tarayıcı uzantısını kaldırın ve ayarlardan tarayıcı uzantı ayarlarını kapatın. Kaspersky güvenliği uzantıdan bağımsız sağlıyor. Uzantı gereksiz bir hantallık ve kaynak tüketimi oluşturuyor.
Şu an Norton 360 kullandığımdan ayarları hatırlamıyorum. Benzer şekilde Norton 360 yükleyince tarayıcı uzantısını kaldırın. Norton 360 uzantıdan koruma sağladığından kaldırınca yerine şu uzantıyı kullanın.
Microsoft Defender Browser Protection - Chrome Web Store
Protect yourself against online threats, like phishing and malicious websites, with real-time protection from Microsoft.
Şu an alacak paranız yoksa Trend Micro'yu da önerebilirim. Trendyol üzerinden çok uygun fiyata lisans anahtarı alabilirsiniz. Kaynak tüketimi daha iyidir. Tarayıcı uzantısı da yeterlidir. Test amaçlı dizüstü bilgisayarına almıştım. Şu satıcıdan alınca sorun yaşamadım.
TREND MICRO Antivirüs 1 Kullanıcı 2 Yıl Fiyatı, Yorumları - Trendyol
TREND MICRO Antivirüs 1 Kullanıcı 2 Yıl yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
Antivirüs testlerinde de iyi sonuçlar alıyor. Defender genel olarak sistem kaynağı sömürmesi ve bazı işlemclerin direkt performansına etki etmesinden sorunlu. Intel ile ilgili tesler vardı. Şu an konu iyice dağılmasın diye bağlantı bırakmıyorum. GHacks sitesinde defender ile ilgili araştırma yaparsanız çıkacaktır.
Bunun dışında Epic Games, Steam, Spotify, Discord vb. ayarlarından başlangıçta açıl ayarlarını kapatın. Aşağıda bazılarını gösterdim. Çoğu uygulama kendi içerisinde böyle bir ayar sunuyor. Bu uygulamaları kullanmadığınız sürece otomatik açılmasını kapatın ve işiniz bitince kapatın.
Chrome için şu uzantıyı yükleyin. Ayrıca kullandığınız uzantıların görselini paylaşırsanız öneri yapabilirim.
uBlock Origin - Chrome Web Store
Finally, an efficient blocker. Easy on CPU and memory.
Son olarak işlemciye gömülü GPU'nun daha akıcı çalışması için Windows animasyonlarını şu şekilde değiştirin. Windows 10 kullandığımdan arama kutusundan örnek göstereceğim. Bulamazsanız belirtin.
En iyi performans için ayarlayı seçin. Sonra gösterdiğim seçenekleri işaretleyip uygulayın ve kapatın. Bu genel görselliği bozmadan gereksiz animasyonları kaldırır. Masaüstü pencere yöneticisine binen yük azalacağından işlemciye gömülü GPU masaüstü kullanımında daha performanslı çalışır.
Kendiniz cevabı vermişsiniz. Ubuntu kurulu bir laptopa Çöpdows 11 kurarsan kasmanın kralını hissedersin. Bi' yerden sonra normal gelmeye başlıyor. Veyahut yazılımsal bir sorun da olabilir, orasını bilemeyeceğim.Bilgisayarda Ubuntu kuruluyken akıcıydı ama Windows 11 kurduktan sonra anlık kasmalar, donmalar vb. şeyler olmaya başladı ne yapmam gerek?
- Makaleler
- 3
Ubuntuda Ray Tracing ile DLSS açılmıyor çok mantıksız RTX serisi ile Linux.Kendiniz cevabı vermişsiniz. Ubuntu kurulu bir laptopa Çöpdows 11 kurarsan kasmanın kralını hissedersin. Bi' yerden sonra normal gelmeye başlıyor. Veyahut yazılımsal bir sorun da olabilir, orasını bilemeyeceğim.
Ömer Erten
Başarılı
Arkadaşların dediği gibi tüm sürücüleri kurun. Bazen Windows'un kurduğu sürücüler eski oluyor ve bu yüzden kasma, donma gibi sorunlar yaşanabiliyor. Eğer bu sorunu çözmez ise CHKDSK ile diskinizi tarayın ve hata bulursa çözmesini bekleyin. Bu da düzeltmez ise tekrardan temiz bir kurulum yapmak faydalı olacaktır.
atakanozdal
Başarılı
Bilgisayarın özelliklerine göre donma ve kasma yaşamaman gerekiyor sürücülerini güncellemeyi deneyebilirsin. Ekran kartı sürücüsünün doğru ve son sürüm olduğundan beta olmadığından emin ol Win+Crtl+Shift+B tuşları ile ekran kartını sıfırlayıp bir bak istersen. Ama ben şahsen Windows 10 öneririm 11 de halen ciddi eksiklikler var onlardan da kaynaklanıyor olabilir.
Yeni konular
-
-
Samsung Galaxy Tab S9 ve Galaxy Tab S11 arasında hangisi tercih edilmeli?
- Mr. Soprano
-
Makine Çeviri Librarian: Tidy Up the Arcane Library! Türkçe Yama
- Calypso Çeviri
-
-
HP Victus'taki SSD Casper Excalibur G770'e uyar mı?
- BirForumcuKişi
-
-
-
-