Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sscom

Uzman
Yeni bilgisayaramı kurdum ve BIOS güncellemesi yaptım ardından EXPO ayarı yaptım, Secure Boot açtım, ayarları kaydedip Rufus'la USB'ye yazdırdığım 24H2 ISO dosyasını F8'e basıp USB seçerek entera bastım ve monitördeki ekran gitti 20 dakikadır gelmiyor. Bilgisayarı düğmeye basıp kapatsam bir şey olur mu, ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz?
(USB USB flashback portunda takılı.)

Sistem özellikleri:
  • ASUS ROG X670E-F
  • Galax RTX 4080 Super
  • Corsair Vengeance 2x16 GB
  • Kingston Fury 1TB
  • MSI A850G

Çözüm
Hallettim sorunu: Aynı sorunu yaşayan varsa CLR_CMOS butonuyla PC'yi kapatıp BIOS sıfırlasınlar, sonra EXPO 2 yerine EXPO 1 veya EXPO Tweaked seçsinler.

DRAM ışığı yanmış. Direkt açılması da normal gözükmüyor. Fişten çekin ve BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin. Olmazsa CLRTC pinlerine dokunup deneyebilirsiniz.

Sağ olun hocam, EXPO 2 ile alakalıymış.
Düğmeyle kapatabilirsin. Bilgisayar kapandıktan sonra geri açarken ise USB'yi porttan ayır öyle 1 kere aç sonra kapat. USB'yi tekrar tak yerine ve tekrar aç bilgisayarı.

Düğmeyle kapatabilirsin. Bilgisayar kapandıktan sonra geri açarken ise USB'yi porttan ayır öyle 1 kere aç sonra kapat. USB'yi tekrar tak yerine ve tekrar aç bilgisayarı.

Hocam güç düğmesine basınca kapanmıyor anlamadım direk fişini çeksem bir sorun olur mu?

Bir de DRAM ışığı yanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hallettim sorunu: Aynı sorunu yaşayan varsa CLR_CMOS butonuyla PC'yi kapatıp BIOS sıfırlasınlar, sonra EXPO 2 yerine EXPO 1 veya EXPO Tweaked seçsinler.

DRAM ışığı yanmış. Direkt açılması da normal gözükmüyor. Fişten çekin ve BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin. Olmazsa CLRTC pinlerine dokunup deneyebilirsiniz.

Sağ olun hocam, EXPO 2 ile alakalıymış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm