stygge

Uzman
Az önce bilgisayarımı açtıktan kısa bir süre sonra USB algılama sesi geldi. Klavyemin ışıkları söndü ve 1 saniye sonra düzeldi. Bunu geçen sefer LoL oynarken de yapmıştı. Sorun neyden kaynaklanıyor bilmiyorum. Olay Görüntüleyicisi'nde "Yönetim" olaylarında tam o saatte "PerfDiag Logger" oturumu şu hatayla sonlandırıldı: 0xC0000188 diye bir hata var. Bu sebep oluyor olabilir mi? Windows antivirüs güncelleştirmesi buna sebep olmuş olabilir mi? PC bildirimlerine de herhangi bir bildirim gelmedi bu olay yaşanırken.

Sistem:
  • PNY 5070 Ti Triple Fan
  • AMD Ryzen 7 9700X
  • ROG STRIX B850-A Gaming Wi-Fi
  • XPG Lancer RGB 16 GB 6000 MHz CL30
  • Lian Li Galahad II Lite Performance 360mm
  • Kioxia Exceria Pro 1TB
  • Aerocool D501A
  • Raijintek Cratos ATX 3.1 850W 80+ Gold PCIe 5.1

Ekran görüntüsü 2025-10-11 150041.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir bağlantısı olduğunu düşünmüyorum. EXPO kapatıp deneyin bir de. Ayrıca overclock yok değil mi işlemcide?

İşlemci ile ilgili hiçbir şey yapmadım hocam. Taktım ve çalıştırdım sadece. Tek dokunduğum ayar Fast boot kapattım ve EXPO açtım o kadar. Bu sorunu bir kez LoL oynarken bir kez de masaüstünde PC boştayken yaşadım. USB algılama sesi geldi klavye ışığı gitti 1 saniye sonra tekrar ışıklar geldi. Başka kopan bir bağlantı göremedim olduysa da.

Tekrardan merhaba, dün gece tekrardan klavyemin bağlantısı koptu USB algılama sesi geldi. Klavyenin kablolarını kontrol ettim. Bir noktaya dokununca klavyenin sürekli ışıkları sönüyor ve bağlantısı kopuyor. Kablosu bozulmuş sanırım. Test etmek için ve emin olmak için 10 kez falan kabloyu oynattım ve sürekli bağlantı koptu ışıklar söndü. Anakarta zarar verebilir mi bu durum? Klavyemi değiştireceğim. Kısa devre mi yapmış oluyor yoksa direkt kablosu vs mi kopmuş olabilir? Pek anlamıyorum bu işlerden kusura bakmayın. 😄 @Recep Baltaş

Son düzenleme: