Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hasanxcd

Uzman
Windows 11 24H2 kuruyordum, pat diye kurulurken mavi ekran yedim, ne olduğunu da bilmiyorum. Yeniden başlatıyor, hata veriyor, yeniden başlatıyor. Elimde Windows 10 olmasa kalacaktım öyle, ne yapmam lazım 23H2 mi kurayım.

Son düzenleme:
Çözüm
O zaman çevrim içi Microsoft hesabı zorunluluğunu kaldırıp baştan kurayım. Hocam şu mavi yükleme ekranı geliyor ya orası bitiyor. Sonra bir tane daha yükleme ekranı geliyor %42 olduğu anda mavi ekranı veriyor. DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ve rt640x64.sys dosyasını işaret ediyor. Bu, Realtek ağ kartı sürücüsüyle ilgili bir sorun olduğunu gösteriyormuş. Güvenli modda açılsa bir bilgisayar çözecemde açılmıyor ki.

Bir de Ethernet kablosunu çıkarıp mı kuracağım?
Görsele bakmamıştım sorun ağ sürücüsünde evet. Yukarıda da dediğim gibi internet bağlantısını kesip (ethernet kablosunu çıkartıp) kurulum yapın.

Kurulumu yaptıktan sonra mavi ekran gelen kısımda da interneti kesebilirsiniz, sorun çözülür.
Windows 11 24H2 kuruyordum, pat diye kurulurken mavi ekran yedim, ne olduğunu da bilmiyorum. Yeniden başlatıyor, hata veriyor, yeniden başlatıyor. Elimde Windows 10 olmasa kalacaktım öyle, ne yapmam lazım 23H2 mi kurayım.

Aldınız ekranda hata kodu varsa resmini çekip atar mısınız?

Dosya Ekleri

• IMG20240810153110.webp
    IMG20240810153110.webp
    419,2 KB · Görüntüleme: 150
Hocam büyük ihtimalle kurulum sırasında USB çıkardınız içindir.
Çözüm tekrardan USB ile kurun.

Çıkarmadım hocam acaba beta diye olabilir mi 23H2 indireceğim zaten 24H2 Eylül ayında çıkacak yine olmazsa artık Windows 10 devam.

Yüzde 42 oluyordu sonra mavi ekran verip hemen yeniden başlattı iki kere kurdum baştan aynı sorun.

Çıkarmadım hocam acaba beta diye olabilir mi 23H2 indireceğim zaten 24H2 Eylül ayında çıkacak yine olmazsa artık Windows 10 devam.
Hocam ben kurdum(24h2) böyle bir hata ile karşılaşmadım önceden yaşadım ben bu hatayı tekrardan kurun ama usb hiç çıkarmayın.

O zaman hatalı yazdırmış ya da hatalı dosya indirmiş olabilirsniz.
ve tpm açtınız mı?

Hocam ben kurdum(24H2) böyle bir hata ile karşılaşmadım önceden yaşadım ben bu hatayı tekrardan kurun ama USB hiç çıkarmayın.

Usbiyi farklı bir yere takayım bir de tamamen baştan indireyim 24H2'yı o zaman inşallah çalışır hayırlısı.

Hocam ben kurdum(24H2) böyle bir hata ile karşılaşmadım önceden yaşadım ben bu hatayı tekrardan kurun ama USB hiç çıkarmayın.

O zaman hatalı yazdırmış ya da hatalı dosya indirmiş olabilirsniz.
Ve TPM açtınız mı?

TPM 2.0 istediğini kapattırdım Rufus'tan yazarken anakartta yok.

Usbiyi farklı bir yere takayım bir de tamamen baştan indireyim 24H2'yı o zaman inşallah çalışır hayırlısı.

TPM 2.0 istediğini kapattırdım Rufus'tan yazarken anakartta yok.

O zaman tekrardan yazdırın USB.
Not: Riot oyunları Windows 11 zorunlu TPM istiyor.
ve bazı online oyunlar.

O zaman tekrardan yazdırın USB.
Not: Riot oyunları Windows 11 zorunlu TPM istiyor.
Ve bazı online oyunlar.

Zaten GeForce NOW kullanıyorum Riot oyunları da çok umurumda değil yani.

Hocam şu disk yerinde ne yapacağımı anlamadım 1 SSD'im var 1 hard disk ama nasıl kuracağım biçimlendir çıkmıyor falan.

Yine aynı hata maalesef.

Son düzenleme:
Zaten GeForce NOW kullanıyorum Riot oyunları da çok umurumda değil yani.

Hocam şu disk yerinde ne yapacağımı anlamadım 1 SSD'im var 1 hard disk ama nasıl kuracağım biçimlendir çıkmıyor falan.

Kurulum aşamasında(disk seçme ekranında) biçimlendiri seçin ve sıfırlayın haagi diske kuracaksanız o takılı kalsın diğerini sökün.
Ör/ssd kuracaksanız HDD çıkarın bağlantısını kesin karıştıma olasılığını %0 indirisiniz.