Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hasanxcd

Uzman
Windows 11 24H2 kuruyordum, pat diye kurulurken mavi ekran yedim, ne olduğunu da bilmiyorum. Yeniden başlatıyor, hata veriyor, yeniden başlatıyor. Elimde Windows 10 olmasa kalacaktım öyle, ne yapmam lazım 23H2 mi kurayım.

Son düzenleme:
Çözüm
O zaman çevrim içi Microsoft hesabı zorunluluğunu kaldırıp baştan kurayım. Hocam şu mavi yükleme ekranı geliyor ya orası bitiyor. Sonra bir tane daha yükleme ekranı geliyor %42 olduğu anda mavi ekranı veriyor. DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ve rt640x64.sys dosyasını işaret ediyor. Bu, Realtek ağ kartı sürücüsüyle ilgili bir sorun olduğunu gösteriyormuş. Güvenli modda açılsa bir bilgisayar çözecemde açılmıyor ki.

Bir de Ethernet kablosunu çıkarıp mı kuracağım?
Görsele bakmamıştım sorun ağ sürücüsünde evet. Yukarıda da dediğim gibi internet bağlantısını kesip (ethernet kablosunu çıkartıp) kurulum yapın.

Kurulumu yaptıktan sonra mavi ekran gelen kısımda da interneti kesebilirsiniz, sorun çözülür.
Bu hatayı alıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG20240810175503.webp
    IMG20240810175503.webp
    239,1 KB · Görüntüleme: 112
Ethernet kablosunu sökün, eski sistemlerde Windows 11'de bozuk ağ sürücüsü yüklü gelebiliyor, sistem internete bağlanınca çökmesine sebep oluyor. Eski bir bilgisayarımda olmuştu.

Mavi ekran sorunu giderse aygıt yöneticisinden ağ sürücüsünü silip elle kurulumunu yapın.

Ethernet kablosunu sökün, eski sistemlerde Windows 11'de bozuk ağ sürücüsü yüklü gelebiliyor, sistem internete bağlanınca çökmesine sebep oluyor. Eski bir bilgisayarımda olmuştu.

Mavi ekran sorunu giderse Aygıt Yöneticisi'nden ağ sürücüsünü silip elle kurulumunu yapın.

Hocam mavi ekran geçmiyor güvenli başlangıçta bile açılmıyor bilgisayar.

Hocam mavi ekran geçmiyor güvenli başlangıçta bile açılmıyor bilgisayar.
Muhtemelen bir sürücü yüzünden geliyor bu hata, genellikle ağ sürücüsü olur. Dizüstü mü masaüstü mü sistem?

Masaüstü ise sadece ekran ve güç kablolarını takarak açmayı deneyin. Ses sürücüsü vs. de sebep oluyor olabilir.

Muhtemelen bir sürücü yüzünden geliyor bu hata, genellikle ağ sürücüsü olur. Dizüstü mü masaüstü mü sistem?

Masaüstü ise sadece ekran ve güç kablolarını takarak açmayı deneyin. Ses sürücüsü vs. de sebep oluyor olabilir.

Realtek sürücüsü ile mi ne alakalıymış ama bilgisayarda Realtek sürücüsü yok.

Masaüstü.

Realtek = ağ sürücüsünü yapan firma. İnternet bağlantısını kesince düzelmiyorsa onunla alakalı değildir.

O zaman çevrim içi Microsoft hesabı zorunluluğunu kaldırıp baştan kurayım. Hocam şu mavi yükleme ekranı geliyor ya orası bitiyor. Sonra bir tane daha yükleme ekranı geliyor %42 olduğu anda mavi ekranı veriyor. DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ve rt640x64.sys dosyasını işaret ediyor. Bu, Realtek ağ kartı sürücüsüyle ilgili bir sorun olduğunu gösteriyormuş. Güvenli modda açılsa bir bilgisayar çözecemde açılmıyor ki.

Bir de Ethernet kablosunu çıkarıpmı kuracağım.

Bir de Ethernet kablosunu çıkarıp mı kuracağım?
Görsele bakmamıştım sorun ağ sürücüsünde evet. Yukarıda da dediğim gibi internet bağlantısını kesip (ethernet kablosunu çıkartıp) kurulum yapın.

Kurulumu yaptıktan sonra mavi ekran gelen kısımda da interneti kesebilirsiniz, sorun çözülür.

Çözüm