Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TechMad

Uzman
Makaleler
1
Yeni topladığım sistemimde Windows 11 formatı atamıyorum. 0xc0000098 kodlu bir hata meydana geliyor. Format diskini Rufus ile oluşturdum. BIOS’ta başlatma bölümüne gelince ilginç bir şekilde iki tane görünüyor. Windows üzerinden baktığımda ise sadece tek disk görünüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Yardım edebilecek biri yok mu?

@LH44 @Ayhan Dönmez

1765024710191.webp
1765024727376.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
ISO dosyasından eminseniz diski tekrar oluşturmayı deneyiniz ve
Disk Bölüm Düzeni: GPT
Hedef Sistem: UEFI (burayı iyi kontrol ediniz, CSM yok yerine başka bir seçenek seçtiyseniz benzer hata alabilirsiniz)
Dosya Sistemi: FAT32
Olduğundan emin olunuz.
Ardından yine aynı sorun olursa Secure Boot devre dışı bırakıp, Preferred Operating Mode otomatik yerine UEFI yaparak tekrar deneyiniz.
Not: NTFS ile yazdırdıysanız FAT32 için ayrı yer açmıştır, ondan iki ayrı bölüm görünüyor olabilir.
Hedef Sistem: UEFI (burayı iyi kontrol ediniz, CSM yok yerine başka bir seçenek seçtiyseniz benzer hata alabilirsiniz)
Olduğundan emin olunuz.
Ardından yine aynı sorun olursa Secure Boot devre dışı bırakıp, Preferred Operating Mode otomatik yerine UEFI yaparak tekrar deneyiniz.
Not: NTFS ile yazdırdıysanız FAT32 için ayrı yer açmıştır, ondan iki ayrı bölüm görünüyor olabilir.

Çözüm
Olduğundan emin olunuz.
Teşekkürler. Sorun Secure Boot kaynaklıymış. Aslında daha önceki dizüstü cihazımda açıkken Windows yüklenebiliyordu. Masaüstüne geçtim ve Gigabyte anakartta kapatmak gerekiyormuş.