lengthow

Yetkin
Merhaba arkadaşlar, laptopumda ilk defa dün gece ve bu gece mavi ekran yedim. Dün gece olan FC25 oynarken oldu, çok buglu bir oyun olduğu için bir şeyleri sapıttırmıştır diyerek umursamadım. Ancak bugün dizi izlerken tekrar oldu. MEMORY_MANAGEMENT diye bir hata yazıyordu. RAM'lerimde ve SSD'de bir sorun olduğunu sanmıyorum ancak 512 GB olan SSD'de garip bir dalgalanma var. Testlerini yapıp göndereceğim. Minidump dosyalarını da paylaşıyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

• Lenovo LOQ 15IRH8
  • RTX 4060
  • i5-12450H
  • 2x16 Crucial 4800 MHz DDR5 RAM
  • 1TB Samsung EVO 970 Plus M.2
  • 512 GB Samsung modelini bilmediğim bir M.2 SSD
Minidump

Adsasdız.webp

Adsdsasdız.webp

Adsız.webp

Adsızs2.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, laptopumda ilk defa dün gece ve bu gece mavi ekran yedim. Dün gece olan FC25 oynarken oldu, çok buglu bir oyun olduğu için bir şeyleri sapıttırmıştır diyerek umursamadım. Ancak bugün dizi izlerken tekrar oldu. MEMORY_MANAGEMENT diye bir hata yazıyordu. RAM'lerimde ve SSD'de bir sorun olduğunu sanmıyorum ancak 512 GB olan SSD'de garip bir dalgalanma var. Testlerini yapıp göndereceğim. Minidump dosyalarını da paylaşıyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

• Lenovo LOQ 15IRH8
  • RTX 4060
  • i5-12450H
  • 2x16 Crucial 4800 MHz DDR5 RAM
  • 512 GB Samsung modelini bilmediğim bir M.2 SSD
Minidump

Eki Görüntüle 97621

Eki Görüntüle 97622

Eki Görüntüle 97623

Eki Görüntüle 97624
Bir de minidump atın lütfen. Ben dersten cikana kadar da Memtest86 yapin.

RAM'inde sorun olabilir, Memtest86 uygulamasında test et.

Disk sağlığı normal - %98. sürücü güncellemesini kontrol et.

Merhaba arkadaşlar, laptopumda ilk defa dün gece ve bu gece mavi ekran yedim. Dün gece olan FC25 oynarken oldu, çok buglu bir oyun olduğu için bir şeyleri sapıttırmıştır diyerek umursamadım. Ancak bugün dizi izlerken tekrar oldu. MEMORY_MANAGEMENT diye bir hata yazıyordu. Ramlerimde ve SSD'de bir sorun olduğunu sanmıyorum ancak 512 GB olan SSD'de garip bir dalgalanma var. Testlerini yapıp göndereceğim. Minidump dosyalarını da paylaşıyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

• Lenovo LOQ 15IRH8.
  • RTX 4060.
  • i5-12450H
  • 2x16 Crucial 4800 MHz DDR5 RAM.
  • 512 GB Samsung modelini bilmediğim bir M.2 SSD.
Minidump

Eki Görüntüle 97621

Eki Görüntüle 97622

Eki Görüntüle 97623

Eki Görüntüle 97624
Sfc/ scannow, CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp bozuk dosyaları tarayabilirsin.

Bir de minidump atın lütfen. Ben dersten cikana kadar da Memtest86 yapin.
Minidump mevcut zaten hocam, görsellerin üzerinde linkini görebilirsiniz. Memtesti de yapacağım ama uzun sürüyor sanırım.

RAM'inde sorun olabilir, Memtest86 uygulamasında test et.

Disk sağlığı normal - %98. sürücü güncellemesini kontrol e

Sfc/ scannow, CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp bozuk dosyaları tarayabilirsin.
Yapıyorum şimdi hocam.

Çok garip, daha Temmuz'da almıştım. Memtest'de hiçbir hata çıkmadı ekledim görsellerini.

Eki Görüntüle 97700
Eki Görüntüle 97701

Şimdi fark ettim testi yanlış mı yapmışım acaba? CPU yazıyor çünkü görselde ama direkt kendi kendine otomatik çalıştı zaten.
RAM testi sorunsuz geçiyorsa, sorun başka bir üreticiden veya yazılımdan farklı olabilir. BIOS geliştirmeleri veya uyumsuzluk gibi şeyleri kontrol etmek de faydalı olabilir.

RAM testi sorunsuz geçiyorsa, sorun başka bir üreticiden veya yazılımdan farklı olabilir. BIOS geliştirmeleri veya uyumsuzluk gibi şeyleri kontrol etmek de faydalı olabilir.
Hocam şöyle bir şey fark ettim ama alakasız da geldi. İki mavi ekran da laptopu başka bir yere taşıdıktan, bir süre pilde kullandıktan bir süre sonra oldu. Bununla bir alakası olma ihtimali var mı?

Hocam şöyle bir şey fark ettim ama alakasız da geldi. İki mavi ekran da laptopu başka bir yere taşıdıktan, bir süre pilde kullandıktan bir süre sonra oldu. Bununla bir alakası olma ihtimali var mı?
Evet, laptopu taşıdıktan ve pilde kullanırken donanımda gevşeme veya ısınma gibi sorunlar mavi ekranlara neden olabilir. Bunları kontrol etmek faydalı olabilir.