Tapfer

Uzman
Selam. Windows 11 Pro kullanıyorum. Hesabım açıkken bazen Game Pass'ten oyun oynamak istiyorum ve aboneliğiniz bulunmamaktadır diye hata veriyor ama aboneliğim var. Bir bakıyorum Microsoft Store'dan atmış beni. Yeniden girmeye çalıştığımda da günlerce uğraşıp sonrasında girip birkaç saat oyun oynadığım 3-4 gün sonra da tekrardan arızalanan aynı olaya tanıklık ediyorum. Ben hesabıma girmek istiyorum ve benden şifre istiyor. Doğru şifreyi giriyorum tekrar şifre ekranına atıyor ve bu böyle döngü halinde devam ediyor. Şifrenin doğruluğu kesin çünkü yanlış girersem şifre yanlış diye hata veriyor zaten. Sorun giderme araçları, PowerShell'den kod yazma, CMD'den scannow komutları, Microsoft Store'u silip tekrar yükleme her şeyi denedim fakat hala aynı.

Ben de Microsoft ve Steam hesaplarıma bağlanmak istediğimde şifrem doğru olduğu halde yanlış hatası alıyordum. Bazı IP adresleri Türkiye'den kara listeye girmiş olacak ki modemi kapatıp açtığımda veya mobil veriyi açıp laptop üzerinden bağlandığımda bu sorun çözülmüştü.

Aynı sorunu yaşadığınızda dediğim gibi mobil veri üzerinden girip farklı IP numarası ile giriş yapmayı deneyin eğer oluyorsa modeme gelen IP karalistede olan bir IP adresi demektir. Modemi resetlediğinizde yine düzelmezse IP Bloğu kara listede demektir internet hizmeti aldığınız yerle iletişime geçip sorunu anlatırsanız yardımcı olacaklardır.

Ben de Microsoft ve Steam hesaplarıma bağlanmak istediğimde şifrem doğru olduğu halde yanlış hatası alıyordum. Bazı IP adresleri Türkiye'den kara listeye girmiş olacak ki modemi kapatıp açtığımda veya mobil veriyi açıp laptop üzerinden bağlandığımda bu sorun çözülmüştü.

Aynı sorunu yaşadığınızda dediğim gibi mobil veri üzerinden girip farklı IP numarası ile giriş yapmayı deneyin eğer oluyorsa modeme gelen IP karalistede olan bir IP adresi demektir. Modemi resetlediğinizde yine düzelmezse IP Bloğu kara listede demektir internet hizmeti aldığınız yerle iletişime geçip sorunu anlatırsanız yardımcı olacaklardır.
Deneyeceğim. Artık sorunun windowsta olduğunu düşünüp windows 10 a geçmeyi düşünüyordum.
Ayrıca şöyle bir sorun var ki bilgisayarımda 3 farklı microsoft hesabı var. 2 tanesine sorunsuz girebilirken diğerine giremiyorum. Aynı hesaba tarayıcıdan rahatlıkla girebiliyorum ama.

Deneyeceğim. Artık sorunun windowsta olduğunu düşünüp windows 10 a geçmeyi düşünüyordum.
Ayrıca şöyle bir sorun var ki bilgisayarımda 3 farklı microsoft hesabı var. 2 tanesine sorunsuz girebilirken diğerine giremiyorum. Aynı hesaba tarayıcıdan rahatlıkla girebiliyorum ama.
NOT: Sorunun çözümü çok basitmiş deneyerek buldum.
Bu sorunu yaşayanlar olur da benim gibi hiçbir kaynak bulamazsa diye yazıyorum.
1- Öncelikle ayarlardan hesaplar bölümünden sıkıntı yaşanılan hesabı kaldırın.
2- Microsoft Store'dan giriş yapma kısmına ve yeni microsoft hesabına tıklayın.
3- E postayı girin. Sizden windows hello isteyecek evet demeden açılan pencereyi kapatın.
4- Tekrardan giriş yapma kısmına gelin ve istenilen adımları tamamlayın. Hesaba giriş yapıldı.

Son düzenleme: