Merhaba arkadaşlar, oyun performansı için bu ikisinin kapatılması öneriliyor, kapatmalı mıyım? Kapatırsam gerçekten performans artışı olur mu ve herhangi bir güvenlik sorunu yaşar mıyım?
Merhaba arkadaşlar, oyun performansı için bu ikisinin kapatılması öneriliyor, kapatmalı mıyım? Kapatırsam gerçekten performans artışı olur mu ve herhangi bir güvenlik sorunu yaşar mıyım?
Güvenlik bakımından sorun yaşayıp yaşamayacağını bilmiyorum ama bu iki ayarı kapatırsan Valorant, FACEIT veya bu iki ayarın aktif olmasını isteyen anti cheat yazılımlarına sahip oyunları oynayamıyorsun kapalı konuma getirildiği zaman FPS performans artışı sağlayabiliyor.
WinLove'da varsayılan olarak kapatılmıştır. Maalesef, bazı senaryolarda Linux sanal makineleri olumsuz etkileyebilmektedir.
Bu özellik, Windows 11'de ilk kullanıma sunulduğunda güvenilir Linux sanal makinelerin Kernel Panic hatasına düşürdü.
Murat, bahsettiğin ayarları kapatıp performans artışı yaşayıp yaşamayacağını kendin gözlemleyebilirsin kağıt üzerinde performans artışı sağladığı söylense bile her sistemde aynı olmayabilir.
oynadığın oyunlarda sorun yaşayabilirsin, böyle bir durumda ayarları tekrar aktif edersin.
Sistemin gayet iyi aslinda task managerden baslangic'da acilan gereksiz uygulamalari kapat laptop kullaniyorsan grafik ayarlarindan harici gpuyu sec oyunun .exe dosyasini secmen gerekecek harici gpu ile baslamasi icin. Windows 11 deki suruculerin guncel mi degil mi kontrol et guncel olmasi performansi arttirir onun disinda arka plan uygulamalarini gereksiz servisleri kapat yeterli. Birde ekstra olarak buyuk ihtimalle biliyorsunuzdur.
Denetim Masası → Sistem → Gelişmiş sistem ayarları
Gelişmiş sekmesi
Performans → Ayarlar
En iyi performans için ayarla seç
Uygula → Tamam
Suruculer guncel mi degil mi diye kontrol etmek icin pek onermezler genelde bu forumda sanirim ama snappy driver installer origin onerebilirim bir kontrol edersin oradan guncel mi degil mi sonra kendi sitesinden bakarsin son surumune indirirsin.
zaten nvidia nin kendi uygulamasi var intelinde surucu guncelleme yazilimi var
buradanda yapabilirsiniz bu arada hasan merkit winlove diye bir custom iso onermis sahsen ben nasil bir iso oldugunu bilmiyorum ancak o tur custom isolar guvenligi tamamen zeteler onermem illada kullanacaksaniz kendiniz iso hazirlayabilirsiniz arastirip daha guvenli olur.