Sistemin gayet iyi aslinda task managerden baslangic'da acilan uygulamalari kapat laptop kullaniyorsan grafik ayarlarindan harici gpuyu sec oyunun .exe dosyasini secmen gerekecek harici gpu ile baslamasi icin. Windows 11 deki suruculerin guncel mi degil mi kontrol et guncel olmasi performansi arttirir onun disinda arka plan uygulamalarini gereksiz servisleri kapat yeterli. Birde ekstra olarak buyuk ihtimalle biliyorsunuzdur.
Denetim Masası → Sistem → Gelişmiş sistem ayarları
- Gelişmiş sekmesi
- Performans → Ayarlar
- En iyi performans için ayarla seç
- Uygula → Tamam
Suruculer guncel mi degil mi diye kontrol etmek icin pek onermezler genelde bu forumda sanirim ama snappy driver installer origin onerebilirim bir kontrol edersin oradan guncel mi degil mi sonra kendi sitesinden bakarsin son surumune indirirsin.
zaten nvidia nin kendi uygulamasi var intelinde surucu guncelleme yazilimi var
The Intel® Driver & Support Assistant helps keeps your system up-to-date by detecting when updates are available.
bu intel suruculerini guncellemek icin
bu nvidia surucusunu guncellemek icin.
buradanda yapabilirsiniz bu arada hasan merkit winlove diye bir custom iso onermis sahsen ben nasil bir iso oldugunu bilmiyorum ancak o tur custom isolar guvenligi tamamen zeteler onermem illada kullanacaksaniz kendiniz iso hazirlayabilirsiniz arastirip daha guvenli olur.