Herkese merhaba,

Gönül isterdi ki bunu da açık kaynak kodlu paylaşalım ama şimdilik üçünçü parti yazılımlarla devam edeceğiz.

Öncelikle uygulama şifrelemek için kullanacağımız yazılımın adı "GiliSoft Exe Lock",

Uygulamayı indirmek için:

VirusTotal sonuçları:

Önemli not: Çakallık yapıp şifreleme aktifken uygulamayı Denetim Masası'ndan kaldırıp şifreleri de kaldırırım diye düşünüp programı kaldırırsanız uygulamaları bozduğu için şifresiz olarak da açamaz hale getiriyor. Böyle bir durum yaşarsanız tekrar uygulamayı kurup şifrelemeyi kaldır deyip sonra tekrar programı kaldırabilirsiniz :) Aslında bu olması gereken bir özellik ama uyarayım ben :D

Uygulamayı kurduktan sonra karşımıza şu şekilde bir ekran çıkıyor, bu ekranda programın ilk şifresinin test olduğunu söylüyor. Test olarak yazarak programı açabilirsiniz.

1717276307778.webp

Daha sonra ilk yapacağınız iş password kısmından şifreyi değiştirmek olmalı. Ücretsiz sürümde tabii ki desteklemiyor :)

1717276372638.webp

Şifrelemek istediğiniz dosyayı sürükle bırak yapıyorsunuz ve kendiliğinden şifreliyor ayrıca ekrandaki ON/OFF tuşundan tüm şifrelemeleri kaldırıp ekleyebilirsiniz.

1717276432961.webp

Örneğin burada chrome.exe şifreledik, uygulamaya girmeye çalıştığımda şifre soruyor.

1717276469497.webp

Geçen forumda bu yönde bir soru görmüştüm. Hangi konuydu hatırlamıyorum ama umarım yardımcı olacaktır.

Herkese esenlikler dilerim.

Son düzenleme:
@canbozkurt Hocam, exe dosyasının adını değiştirirsek de şifreleme çalışıyor mu (chrome.exe'den chrome1.exe gibi), yoksa onda bu program da mı patlıyor?