Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
17
Dün akşam hazır yeni SSD de almışken Windows 10 LTSC 2021 sürümünden Windows 11 Pro'ya (bu linkteki) geçeyim dedim ancak hiç memnun kalmadım. Pencereler yarım yükleniyor, diğer yarısı olduğu gibi kalıyor ve birkaç saniye sonra düzeliyor. Ayrıca bazen yanıp yanıp sönüyor, pır pır ediyor. CS2'deki FPS'im de 300 civarından 150-200'lere düştü. Windows 10'a dönmek dışında çözüm öneriniz var mı? Mesela tarayıcıda farklı sekmeye geçiyorum ancak birkaç saniye sonra görünüyor. Aşırı rahatsız edici bir durum.

• İşlemci: Ryzen 5 5600
  • Ekran Kartı: RX 6700 XT
  • RAM: 32 GB (2x16) DDR4
  • SSD: Kioxia Exceria Heatsink 1TB

Dediğim gibi, Windows 10'dayken en ufak bir sorun bile yoktu. DDU ile sürücüleri baştan kurmayı da denedim, lütfen işe yarar çözüm önerileri sunun. 🙏🙏 25.9.1 sürümünü kullanıyorum.

Çözüm
Dün akşam hazır yeni SSD de almışken Windows 10 LTSC 2021 sürümünden Windows 11 Pro'ya (bu linkteki) geçeyim dedim ancak hiç memnun kalmadım. Pencereler yarım yükleniyor, diğer yarısı olduğu gibi kalıyor ve birkaç saniye sonra düzeliyor. Ayrıca bazen yanıp yanıp sönüyor, pır pır ediyor. CS2'deki FPS'im de 300 civarından 150-200'lere düştü. Windows 10'a dönmek dışında çözüm öneriniz var mı? Mesela tarayıcıda farklı sekmeye geçiyorum ancak birkaç saniye sonra görünüyor. Aşırı rahatsız edici bir durum.

• İşlemci: Ryzen 5 5600.
  • Ekran kartı: RX 6700 XT.
  • RAM: 32 GB (2x16) DDR4.
  • SSD: Kioxia Exceria heatsink 1TB.

Dediğim gibi, Windows 10'dayken en ufak bir sorun bile yoktu. DDU ile sürücüleri baştan kurmayı da denedim, lütfen işe yarar çözüm önerileri sunun. 🙏🙏 25.9.1 sürümünü kullanıyorum.

MPO kapatın.
Arkadaşlar, @14925 hocam konu başlığında "Windows 10 önermeyin" demiş. Sorunu çözmek için öneri yapalım, çözülmezse geri dönmesini öneririz.

@Kenshi hocamın dediği gibi MPO kapatmak ise yarayabilir, @technopat göçmeni hocamın önerdiği Donanım Hızlandırmalı GPU kapatmak ise geçici çözüm ama işe yarayabilir.

MPO ve Donanım hızlandırmalı GPU kapattıktan/açtıktan sonra her şeyinizi güncel tutun ve sorun çözülmesi gerek, eğer çözülmezse sorun Windows'un bazen kurulum yaparken dosya atlaması/kurmamasıdır. Bunun için de baştan temiz kurulum gerek.

Nasıl kurulum yapacağınız bildiğinizi varsayıyorum hocam. Bu yüzden sadece kurulumdan sonra yapmanız gereken ayarları atacağım. Onları yapın, MPO kapatın ve güncel olun, sorun çözülecektir.

Edit: LTSC sürümü daha kararlı olsa da, aktif olarak oyun alan ve oyun oynayan birisi güncel kalmak ister. Bunlar için de standart sürümler (Home, Pro vb.) daha avantajlıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
MPO kapatma yöntemini daha önce çok duymuştum, konuyu açmadan önce de aklıma hiç gelmedi nedense. MPO'yu kapattım ve şimdilik sorun yok gibi duruyor, hadi hayırlısı. Bir süre daha bilgisayarı kullanıp ona göre geri dönüş yaparım 😀