Windows 11'e geçmek mantıklı mı?

diazpov

Uzman
Selam biraz sıkıldım ve farklılık istedim bir anda Windows 11 geçmeyi düşündüm ama önce sizlere danışmak istedim.

Windows 11 ile Windows 10 arasında şu an FPS farkı var mıdır? Tecrübesi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi?

Sistem 16 GB RAM RX 6500 XT R5 5500.

Aşırı bir FPS farkı olacağını sanmıyorum max 5 FPS oynar. Windows 10-11 farkı sistemden sisteme değişiyor kesin bir yorum yapamam. Ama sorun çıkaracağını sanmıyorum sistemin.

Destek kesilene kadar 10 da kalabilirsiniz ama 11 de olur.

Format atmadan yükseltmek istiyorum bir sorun olur mu?
Olur, oluyordu. Temiz kurulum yapın kafanız rahat olsun. Yine de ben şimdi uğraşmayacağım/üşeniyorum derseniz yükselttikten sonra bir sorunla karşılaşmanız durumunda "Windows Ayarları > Sistem > Kurtarma" sekmesinden "Sorunları Windows Update kullanarak düzelt" işlevini kullanabilirsiniz (sırada belirteceğim çözüme göre daha kısa sürüyor). Bu ve "Bu bilgisayarı sıfırlayın" işlevi yükseltme yaptıktan sonra yaşanabilen bazı basit sorunları çözebilse de ciddi çakışma durumlarında yaşanan takılma & mavi ekran sorununu maalesef çözememekte. Yani sonrasında bu kadar uğraşıp sağlam çözüme ulaşamamaktansa en başından eşeğinizi sağlam kazığa bağlamanızı öneririm.

Ana sorunuza ise benim tavsiyem şimdilik Windows 10'da kalmanız, can sıkıntınızı gidermeniz için ikinci bir işletim sistemi kurmanız ve oyun oynamak harici her şeyi orada yapmanız olur. Bunun için de Linux distrolarına bakabilirsiniz. Yakın zamanda ben de aynı can sıkıntısından Pop Os denemiştim ve o dönemi atlatmıştım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…