Aramada çalışan şey Webview değil. Bing Çevrim içi Arama hizmeti. Webview silinse bile çalışmaya devam ediyor orası. Test ettiğim için biliyorum.
Ben Android'den ne kasettiğini bilmiyorum hala. Çünkü launcher'lar temel olarak webui gibi bir şey mi çalıştıyor anlamadım.

WebView, Windows'ta tek bir şekilde yok. Bir sürü formda ve katmanda vardır. Örnek metro uygulamaları için ayrı şekilde, senin dediğin widget'lar için ayrı, Teams için. Ayrıca tek bir kaynakta da bulunmaz. Gerek uygulama içinde, gerek globalde. Her biri kendine göre kullanılır.
1744548195656.webp

İnsanlar hem güvenlik istiyoruz falan diye laf ediyorlardı, sistem ekstra güvenlik donanımlarını zorunlu kılınca da ona laf etmeye başladılar. Sistem gereksinimlerini dinlemeyip geçen çok oldu. Yeşil forumda 2 yıl boyu Windows 11 konuları sorunlarını eski sistemleri olduğu için yaşayanlarla doluydu.

Ayrıca Windows 10 son sürüm olacak diye duyurmuşlardı ama 11'i sanırım ekstra para için çıkardılar. Microsoft klasiği.

Öyledir şayet ben bu sisteme Windows 7 starter kurmuştum 1GB RAM içinde 400 MB RAM kullanımına sahipti Windows 7 Ultimate 32 Bit kurdum RAM kullanımı 300 olmuştu fakat ekran kartı 64MB olduğu için oyun oynarken zorlanıyordum Chrome da gezerken zorlanıyordum sonra Windows Vista'ya geçmeyi düşündüm ama fark ettimki zaten Windows Vista'nın desteği XP ile aynı zamanda sonra erdi.

Demek istediğim Windows XP için Firefox sürümü 52 esr sürümü ise Vista içinde bu sürüm aynı bu sebeple bu sistemi kullanacağıma XP geçerim dedim ve XP geçtim sistem performansı en yüksek düzeyde belki güvenlik konusunda Vista'dan daha kötü ama yapacak bir şey yok.

Ben Android'den ne kasettiğini bilmiyorum hala. Çünkü launcher'lar temel olarak webui gibi bir şey mi çalıştıyor anlamadım.

WebView, Windows'ta tek bir şekilde yok. Bir sürü formda ve katmanda vardır. Örnek metro uygulamaları için ayrı şekilde, senin dediğin widget'alrı için ayrı, Teams için. Ayrıca tek bir kaynakta da bulunmaz. Gerek uygulama içinde, gerek globalde. Her biri kendine göre kullanılır.
Eki Görüntüle 140359
Android'den kast ettiğim şey o işletim sisteminde de aynı şekilde Web temelli şeyleri göstermek için bir Webview olduğu. Windows 11'i bunun için yargılamak Android'i bununla yargılamaya benzer. Dediğim şey buydu.

2.olarak Webview yüklü iken neredeyse her servisin ve UWP programın içinde var mış gibi gözüküyor. Ama kaldırınca Arama kutusu veya Arama servisi yok olmuyor. Sadece fotoğraflar ve çevrim içi aramalar çıkmıyor.

Android'den kast ettiğim şey o işletim sisteminde de aynı şekilde Web temelli şeyleri göstermek için bir Webview olduğu. Windows 11'i bunun için yargılamak Android'i bununla yargılamaya benzer. Dediğim şey buydu.

2.olarak Webview yüklü iken neredeyse her servisin ve UWP programın içinde var mış gibi gözüküyor. Ama kaldırınca Arama kutusu veya Arama servisi yok olmuyor. Sadece fotoğraflar ve çevrimiçi aramalar çıkmıyor.
Bilmiyorum Android kullanmıyorum, ondan bir şey diyemem ama ben vanilla Rom kullanırken laucher'da falan Google olmuyordu. Ondan direkt boşta çalışmak yerine mesela Chrome'u açınca çalışıyordu. Dediğin böyle bir şey mi?

Windows 11'deki bu durum kaynak tüketimi açısından hiç iyi bir şey değil yani.

Bilmiyorum Android kullanmıyorum, ondan bir şey diyemem ama ben vanilla Rom kullanırken laucher'da falan Google olmuyordu. Ondan direkt boşta çalışmak yerine mesela Chrome'u açınca çalışıyordu. Dediğin böyle bir şey mi?

Windows 11'deki bu durum kaynak tüketimi açısından hiç iyi bir şey değil yani.
Vanilla'da Android Webview değil direkt Chrome kullanıyor olabilir. Webview dediğim şey şu: Android'de bir uygulama içinde bir linke tıkladığını düşün. Seni direkt olarak Chrome'a atmak yerine bu sistem içinde açıyor. Chrome tabanlı tabi. Bu yüzden sürekli arkada çalışıp o da kaynak tüketiyor.

Ve evet, kaynak tüketimleri çok yüksek zaten. Ama Windows 11'in iyi tarafı bunları önemli işlerde askıya alıp belleği boşaltabilmesi.

Ve evet, kaynak tüketimleri çok yüksek zaten. Ama Windows 11'in iyi tarafı bunları önemli işlerde askıya alıp belleği boşaltabilmesi.

Bu neredeyse her işletim sisteminde olan bir şey. Windows 11 ağır bir işletim sistemi olduğu için, bunu çok fazla yapıyor. Ekstra Ram'i ve CPU'yu çok kullanıyor. Bunun sonucu olarak da gecikme, takılma oluyor.

Bu neredeyse her işletim sisteminde olan bir şey. Windows 11 ağır bir işletim sistemi olduğu için, bunu çok fazla yapıyor. Ekstra Ram'i ve CPU'yu çok kullanıyor. Bunun sonucu olarak da gecikme, takılma oluyor.
Gecikme ve takılma tamamen sistemle veya oyunla alakalı. Cihazdan cihaza performans değişiklik gösteriyor. Aynı şeyleri ben de kullanıyorum, son formattan sonra hiçbir hizmeti ellemedim. Ama takılma falan yaşamıyorum.

Hantallığın en büyük sebebi pencere animasyonları, sağ tık menüsü, yavaş taskbar vs. Explorer patcher ile windows 10 görünümü yapıp animasyonları disable ettiğimizde windows 11 kullanıdığınızı unutturacak kadar seri hale geliyor.

Bunun dışında 10 ile 11 arasında performans farkı yok denecek kadar az. Kötü taraf şu ki yeni nesil işlemciler özellikle ai laptop cpuları 10'da driver problemi ve NPU problemi yaşamakta. 11'e dayatma varsa explorer özelleştirmek tek çözüm gibi.