@Learnof, Sağa taşınmıyor. Sadece iki seçenek var.
1744044904503.webp

Dikey ve yana taşımayı ise bu sekmede göremedim. Muhtemelen o yardımcı programlar sayesinde olur. Windows 10'da vardı, bunda olmaması kötü olmuş.

Gerçi benim için hava hoş, görev çubuğu gizli kullanıyorum :D.

@Learnof, https://www.technopat.net/sosyal/konu/windows-11de-goerev-cubugunun-yerini-degistirme.1552930/

Şöyle bir konu buldum. Bir regedit ayarı ile halledilebiliyormuş.

Bende "StuckRects3" olmadığı için atıp paylaşamadım. Eğer olsaydı paylaşır atardım kendimde deneyip. Muhtemelen bu klasörü oluşturup o değerleri girdiğinizde olacaktır. Fakat şahsen ben bu kadar uğraşmak yerine program ile yapar geçerdim.
Hocam Windows 11'e oldum olası ısınamadım. Daha birçok eksik özellik var ama ilk aklıma geleni söylemiştim. Sanırım Windows 11 hiçbir zaman kullanmayacağım bir sürüm olacak.

Hayır hocam Windows 11'de görev çubuğunun pozisyonunu değiştiremiyorsunuz emin misiniz?

Bunun için yardımcı program bile yapmışlar. Acaba farklı bir sürüm mü kullanıyorsunuz? Ben 3 ay önce denemiştim.

Ha pardon, ben simgeleri sağa sola almaktan bahsediyorsunuz sandım. Evet çok haklısınız bu özelliği ben de kullanıyordum.

Artı -1 Eksi
İnsanlar çokta sevmiyor aslında. Tercih edilmesinin sebebi biraz da güncel olmasından kaynaklı. Windows 10 kullanma oranı daha yüksektir muhtemelen. Hala geçmemek için direnen çok insan da var. Stabilitesi de hala Windows 10 gerisinde çünkü.

Ben 24H2 kullanıyorum, hatta şimdi Insider'a geçeceğim. Sizce nasıl?

Sizce artık oturmuş bir işletim sistemi mi?

Insider programa katılma stabil çalışmaz beta programı olduğu için rahatsız olabilirsin fakat stabil sürümü kullansan senin için iyi olur Windows 11 gelince doğru arayüz iyi bence ayarlar falan her şey değişmiş fakat içinde daha fazla blod yani kullanmadığımız uygulamalar yer alıyor fakat Windows 11 IoT Enterprise LTSC 24H2 Türkçe sürümü kurarsanız hem Cortana, Xbox, ne bileyim daha fazla uygulamadan kultulmuş olursunuz fakat Microsoft Store olmadığı için rahatsız edebilir. Fakat Microsoft Store uygulamasını birçok yöntemler ile geri getirebiliyor.

Sadece 24H2 gelmemişti 23H2'de kalmıştım. Windows Update yaptığımda güncelsiniz diyordu. Kayıt defteri temizliği, kayıt defterini birleştirme ve disk temizliği de yaptım. (Wise registry cleaner ve Wise disk cleaner ile) SFC /scannow komutu da sistem dosyalarında hata bulmuştu. 24H2 gelmediği için en güncel ISO'yu indirip format atmak zorunda kalmıştım. Tek yaşadığım sorun buydu. O da benim o programları kullanmam yüzünden olsa gerek.

Değişen sağ tık menüsünü, yuvarlatılmış köşeleri filan Windows 11'i seviyorum. :)

Gayet memnunum, çıktığından beri kullanıyorum. 2021'de Windows 8.1'den Windows 11'e format atınca iyi gelmişti. Windows 8.1'den öncede Windows XP kullanıyordum hey gidi be keşke halen kullanabilsem.