11100

Becerikli
Merhaba güncel olarak Windows 11 Pro 24H2 kullanıyorum şu an. Ama boşta 5 GB ve üzeri RAM kullanımı oluyor. Laptopumun ekrann kartı dahili olduğu için oyun falan oynamayı seviyorum ve oyun oynarken RAM sorunu çıkıyor. RAM'i yükseltilemiyor maalesef. Bahsettiğim gibi böyle hafif az kaynak tüketen bir Windows 11 Pro sürümü var mıdır? Ayrıca bende Windows 11 Pro sürümünü mas ile etkinleştirdim. Linux'a geçmeyi düşünmüyorum.

Oyuna girince zaten Windows arkaplandaki uygulamaları uyku moduna alıp bellek tüketimini azaltıyor.

Merhaba güncel olarak Windows 11 Pro 24H2 kullanıyorum şu an. Ama boşta 5 GB ve üzeri RAM kullanımı oluyor. Laptopumun ekrann kartı dahili olduğu için oyun falan oynamayı seviyorum ve oyun oynarken RAM sorunu çıkıyor. RAM'i yükseltilemiyor maalesef. Bahsettiğim gibi böyle hafif az kaynak tüketen bir Windows 11 Pro sürümü var mıdır? Ayrıca bende Windows 11 Pro sürümünü mas ile etkinleştirdim. Linux'a geçmeyi düşünmüyorum.
Tiny11 yada Windows 11 24H2 LTSC kullanmalısın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence Windows 11 IoT Enterprise LTSC Türkçe sürümü kur gitsin bende halihazırda kurulu. Kanıtlı bir şekilde fotoğraf da var.

Windows 11 IoT Enterprise LTSC Türkçe sürümü ISO dosyasını bulabilmek için bilgisayar bilişim net sitesinde bulabilirsin.

Dosya Ekleri

• IMG_20250502_141402_1.webp
    IMG_20250502_141402_1.webp
    6 MB · Görüntüleme: 56
Windows 11 LTSC kur debloat yapamdım ama bir yerden uygulama ile 130 işlem ve 4.5GB RAM tüketiyor sana güzel Windows.