Windows 12 ağır mı olacak?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TechMad
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 405
  • Etiketler Etiketler
    windows
Gelişen yapay zeka teknolojileri ile Windows 12'nin yapay zeka ağırlıklı olacağını ve bu sebeple düşük donanımlarda çalışmasının zor olduğu söylentileri var. Ortalama ya da ortalama üstü donanımlarda çalışacağı söyleniyor. Sizce Windows 12 yüksek işlem gücüne bağımlı bir sistem mi olacak?
Windows 12'nin yüksek işlem gücüne bağımlı olup olmayacağına dair aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurarak değerlendirme yapabiliriz:

1. Donanım Gereksinimleri:
- Windows 12'nin minimum ve önerilen sistem gereksinimlerini kontrol edin. Genellikle yeni sürümler, daha fazla işlemci gücü ve RAM talep eder.

2. Yapay Zeka Entegrasyonu:
- Eğer Windows 12 yapay zeka teknolojilerini yoğun olarak kullanıyorsa, bu durum işlemci ve grafik işlemcisi (GPU) gereksinimlerini artırabilir.

3. Optimizasyon:
- Microsoft, yeni işletim sistemlerini genellikle daha eski donanımlarla uyumlu hale getirmek için optimize etmeye çalışır. Bu nedenle, eski donanımlarda daha iyi performans için bazı ayarlamalar yapılabilir.

4. Performans Geliştirmeleri:
- Yeni algoritmalar ve teknolojiler, daha yüksek verimlilik sağlayabilir. Bu, daha düşük donanımlarda bile kabul edilebilir performans anlamına gelebilir.

5. Kullanıcı Gereksinimleri:
- Eğer kullanıcılar daha yoğun uygulamalar (örneğin, oyun, video düzenleme) kullanıyorsa, yüksek işlem gücüne gereksinim duyulması olasıdır.

Sonuç olarak, Windows 12'nin yüksek işlem gücüne bağımlı olup olmayacağı, hem sistem gereksinimlerine hem de optimizasyon seviyesine bağlıdır. Donanım durumunuza göre performans beklentilerinizi ayarlamanız faydalı olacaktır.

Aşırı ağırlaşacağını sanmıyorum, Windows 11 zaten 12'ye hazırlık için geldi denilebilir, eski donanımların çoğundan desteği çektiler çünkü.

Bu arada hala "Windows 11 çok yavaş 10 kullanın" falan diyen insanlar forumda dolaşmaya devam ediyorlar, 10 varken de bu yorumlar 10 için yapılıyordu. Neden hala bu yorumlar hala yapılıyor asla anlamıyorum.
Eki Görüntüle 119015 örnek bir mesaj.

Windows 11 ilk çıktığında bu söylenti doğruydu ama şu an birçok hata düzeltilmiş ama yine de Windows 10 11'den daha az RAM kullanacağı için daha fazla performans sağlayacaktır.

Windows 11 ilk çıktığında bu söylenti doğruydu ama şu an birçok hata düzeltilmiş ama yine de Windows 10 11'den daha az RAM kullanacağı için daha fazla performans sağlayacaktır.
Windows 11 tüm RAM'i kullanmıyor, arkada belirli bir kısmını depoluyor ve zamanı gelince boşaltıyor. Siz de bunu anlamıyorsunuz. Windows 10'da yoktu bu özellik diye hatırlıyorum.

Windows 11 tüm RAM'i kullanmıyor, arkada belirli bir kısmını depoluyor ve zamanı gelince boşaltıyor. Siz de bunu anlamıyorsunuz. Windows 10'da yoktu bu özellik diye hatırlıyorum.

Bu özelliğin tam olarak adı nedir? İlk defa sizden duydum araştırmak istiyorum.

Windows 11'deki bir özellikte işlemci kullanılmadığında GHz hızını kendisi düşürüyor bir tane Windows 11 PC görmüştüm işlemci hızı boşta 1.2GHz'ye kadar düşüyordu ama sistem kendisi ayarlıyordu o özellikler bakımından güzel RAM kullanımı ise 2 GB boşta (bunu 4 GB RAM'e sahip okul bilgisayarında test etmiştim) sanırım Windows 11 de belirli ayarları yapınca 1GB'a kadar düşebilir.

Arkadaşımda 2 GB RAM'li Windows 10 64 Bit Home editiıon PC var ama 350 MB RAM kullanımı elde etmişti.

Bir de ek olarak Windows 11'in görünümü ekran kartını az da olsa yoruyor.

Gelişen yapay zeka teknolojileri ile Windows 12'nin yapay zeka ağırlıklı olacağını ve bu sebeple düşük donanımlarda çalışmasının zor olduğu söylentileri var. Ortalama ya da ortalama üstü donanımlarda çalışacağı söyleniyor. Sizce Windows 12 yüksek işlem gücüne bağımlı bir sistem mi olacak?
Evet hocam öyle.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt