Aksini iddia etmedim çalışır, hatta kendi eski sistemimde denedim ama DirectX güncel sürüm olmadığı için oyun ve programları kullanmak için sürekli crack paketi gibi dosya aradım o zahmeti çekmeye değmez.
O zaman neden "Minimum DirectX 11.3" yazıyorsun? Yanlış anlaşılıyor.

Neyse konuya gelirsek, LTSC LTSB kurulabilir.

O zaman ben de Windows 10 LTSB 2015 X64 (ISO) kurulumuna geçiyorum. Önerileriniz için teşekkür ederim.

Ben seveceğinizi düşünüyorum, 2015 sürümü hâlâ Windows 8.1'e benzediği dönemden kalma olduğu için, arayüzü vb. size daha kolay gelecektir. Bildiğim bir sorun yaşarsanız çözüm için seve seve yardımcı olurum.

İlginiz için teşekkür ederim ama Windows 10 LTSB 2015 kurulumuna geçiyorum. Sadece steam bu hatayı vermediğinden ve ileride yine başıma gelmemesi için yükseltme kararım kesindir.

Oturduğunuz yere göre biraz zorlarsanız elden 1000TL civarına 4 GB VRAM'li ekran kartı bulmak mümkün RAM'leri de aynı şekilde 700TL civarına 2x8GB kit olarak satıyorlar. Bizzat 1 hafta önce 4 GB VRAM'li BIOSTAR RX560 kaptım :D
Bunu ilerisi için düşünüyorum, gerçi ileri de yeni sistem alacağım. Şimdilik beni idare etmesi için bunu kullanacağım :D Güle güle kullanın :giggle:

En güncel Windows 10 Pro kurup, WinUtil ile güzelce debloat edersiniz mis gibi olur. BloatBox ile de gereksiz aplikasyonlardan kurtulursanız tamamdır. Sonra da Windows Özelliklerini Aç Kapat kısmından .NET Framework'ler ve PowerShell hariç hepsini kaldırırsınız, mis gibi güncelleme desteği de alırsınız. Sağlam bir key alıp anakarta gömdükten sonra tadından yenmez. :thumbsup:

Son düzenleme:
En güncel Windows 10 Pro kurup, Winutil ile güzelce debloat edersiniz mis gibi olur. BloatBox ile de gereksiz aplikasyonlardan kurtulursanız tamamdır. Mis gibi güncelleme desteği de alırsınız. Sağlam bir key alıp anakarta gömdükten sonra tadından yenmez.
Ben eski bir makinede denedim. Tüm APPX paketlerini PowerShell ile kaldırdım. LTSC kadar faydasını göremedim.

Önce güncel olan Windows 10 sürümünü deneyin. 2015 üstünden 10 yıl geçti.

Dediğiniz öneri mantıklı değil. Sistem belli, gücü belli. RAM yükseltmesiyle anca kurtarır Windows 10'u. Şu anlık LTSC en mantıklısı :thumbsup:. Gerçi debloat edilip kullanılır falan da, kim uğraşacak onunla? Konu sahibinin gündelik kullanıcı olduğunu varsayaraktan, dediğimi yineliyorum.

Kafam iyice karışıyor :D microsoftun orjinal win10 deneyip, olmaz ise bu basitleştirilmiş Windows 10 LTSB 2015 mi kurmalıyım diyorsunuz?
Ben önce Windows 10 LTSC'nin güncelini denemenizden yanayım. Olmazsa 2015'i deneyin. Sonuçta bir kere uğraşacaksınız. Olmuşken tam olsun.