Forumda Windows tarafında konu açabileceğimiz 4 tane işletim sistemi var. Windows 11, Windows 10, Windows 8.1, Windows 7. bence Kategori bütünlüğü açısından Windows 7 ve 8.1 diğer Windows sürümleri arasına alınmalı desteği de kesildi ve diğer Windows sürümleri ile farkları yok artık kullanan da yok boş yere duruyor bu kategori.
Forumda Windows tarafında konu açabileceğimiz 4 tane işletim sistemi var. Windows 11, Windows 10, Windows 8.1, Windows 7. bence bu Windows 7 ve 8.1 diğer Windows sürümleri arasına alınmalı desteğide kesildi, ve diğer Windows sürümleri ile farkları yok artık kullanan da yok boş yere duruyor bu kategori.
Forumda çok fazla kategori var diğer Windows sürümlerini de hala kullanıcısı var onlara da ayrı başlıklar açalım 11-15 yıl önceki işletim sistemlerinden bahsediyoruz.
Türkiyeden ve dünyadan hala (toplamda) 2.5%'un üzerinde kullanıcısı var. Ve bunu kişi sayısıyla çarptığımızda inanılmaz bir topluluk (yaklaşık Linux kullanıcılarının tamamı kadar) oluşturuyorlar. Bu alt Linux kategorilerini (toplam Linux kullanıcılarının 10%'unun bile kullanmadığı dağıtımları) ve hatta Linux kategorisini kaldıralım demek gibi bir şey.
Son zamanlarda böyle cümleler duyuyorum: "Destek kesildi XP kullanılmaz" "Windows XP güvenli değil. Kullanırsan bilgisayarına virüs bulaşır." "Windows 10 desteği kesilirse ne yapacağız eyvah!" "Windows 7'yi Google Chrome desteklemiyor neden kullanıyorsun?" "Virüs programım Windows 7'yi...
Forumda Windows tarafında konu açabileceğimiz 4 tane işletim sistemi var. Windows 11, Windows 10, Windows 8.1, Windows 7. bence Kategori bütünlüğü açısından Windows 7 ve 8.1 diğer Windows sürümleri arasına alınmalı desteği de kesildi ve diğer Windows sürümleri ile farkları yok artık kullanan da yok boş yere duruyor bu kategori.
Boş yere duran bir kategori görmek isterseniz, o kategori Windows 7 ya da Windows 8.1 kategorisi değil, NFT kategorisidir. Orada sadece 1 tane konu var ve kimsenin umurunda değil.
Evet, Türkiye'de Windows 7 kullanım oranı, Ağustos 2024 itibarıyla %2.26 olarak belirlendi, bu da onu ülkemizde en popüler üçüncü Windows sürümü yapmaktadır. Ben de %2.26'nın içinde bulunmaktayım.