Atillacan0

Uzman
Bazı uygulamalar desteği kesene kadar uzun süre Windows 7 kullandım ama birkaç yıl önce Windows 10'a geçmek zorunda kaldım. En çok özlediğim de Media kullanma biçimiydi belki çoğunuz fark etmemiştir bile ama örneğin arkada Spotify açık önünüzde bir YouTube videosu var. İkisi aynı anda oynuyor CTRL + multimedia durdurma tuşuna bastığımda Spotify durur YouTube devam ederdi veya düz durdurmaya basınca YouTube durur Spotify devam ederdi. Windows 10'da bunu nasıl kullanacağımı araştırdım bulamadım. Bilen biri yardımcı olursa çok güzel olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı uygulamalar desteği kesene kadar uzun süre Windows 7 kullandım ama birkaç yıl önce Windows 10'a geçmek zorunda kaldım. En çok özlediğim de Media kullanma biçimiydi belki çoğunuz fark etmemiştir bile ama örneğin arkada Spotify açık önünüzde bir YouTube videosu var. İkisi aynı anda oynuyor CTRL + multimedia durdurma tuşuna bastığımda Spotify durur YouTube devam ederdi veya düz durdurmaya basınca YouTube durur Spotify devam ederdi. Windows 10'da bunu nasıl kullanacağımı araştırdım bulamadım. Bilen biri yardımcı olursa çok güzel olur.
Windows 10'da Media tuşlarının kullanımını özelleştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Adım 1: Uygulama Ayarlarını Kontrol Edin​

1. Spotify ve YouTube Uygulaması İçin Kontrol Edin:
- Her iki uygulamanın ayarlarına gidin ve medya kontrol ayarlarını kontrol edin. Bazı uygulamalar kendi medya kontrolleri için belirli ayarlar sunar.

Adım 2: Windows Medya Sürücülerini Güncelleyin​

1. Başlat Menüsüne Sağ Tıklayın ve "Aygıt Yöneticisi"ni Seçin.
2. "Ses, video ve oyun denetleyicileri" kategorisini bulun.
3. Gerekli sürücüleri güncelleyerek en son sürümleri indirin.

Adım 3: Üçüncü Taraf Yazılımlar Kullanma​

1. "Media Key Listener" Gibi Uygulamalar Kullanın:
- Bu tür uygulamalar medya tuşlarını özelleştirmenize ve belirli işlevsellikler atamanıza olanak tanır.

Adım 4: Windows 10 Medya Ayarlarını Kontrol Edin​

1. "Ayarlar"ı açın ve "Cihazlar" seçeneğine gidin.
2. "Ses" sekmesine tıklayın ve burada hangi uygulamanın hangi ses kaynağını kullandığını kontrol edin.

Adım 5: Kısa Yol Tuşları Kullanma​

1. Spotify ve Tarayıcı İçin Kısa Yol Atamaları Yapın:
- Kendi kısa yol tuşlarınızı tanımlayarak hangi uygulamanın duraklatılacağını ya da oynatılacağını belirleyebilirsiniz.

Bu adımlar sorununuzu çözmenize yardımcı olabilir. Gerekirse ek bilgi almak için ek detay sağlamaktan çekinmeyin.