Windows alternatifi Linux dağıtım tavsiyesi

Merhaba. Windows'a benzeyen dağıtımlar var mı? Mesela oyun oynatacak bir şey gibi. Linux Mint kullandım sadece ve gram zevk almadım. Düşünceleriniz ve önerdiğiniz dağıtım hangisidir?
Silverblue Gnome Kinoite ise KDE masaüstü ortamı ile gelmektedir.
Oyun oynamak istiyorsan öneririm.
Yazılım amaçlı bir dağıtımdır.
Bluefin'in KDE masaüstü ortamlı sürümü.

Karar veremiyorsan Fedora Atomic'lerden birini kurabilirsin yoksa amaca göre aşağıdakilerden birisini kur.

Dipnot: Fedora Atomic harici diğer dağıtımlarda ISO seçme kısmında Nvidia ISO vardı ama Fedora Atomic dağıtımlarda yoktu sebebi ABD yasaları mıdır bilmiyorum ama bunu dikkate almanız önemli.

Dipnot 2: Fedora Atomic normal Linux dağıtımlarına göre biraz farklıdır önceden bilgi sahibi olup geçiniz.

Son düzenleme:
Windows'a en yakın deneyimi bence Zorin OS veriyor birkaç gündür kullanıyorum.

Her yerde niye öneriyorlar? Bu ileri seviye içinse .
Aslında herkes için önerilmiyor. Zen 4 için optimize edilmiş olsa da bu daha çok performans meraklısı ve biraz deneyimli kullanıcılar için anlamlı.

Günlük kullanımda çoğu kişi için ciddi bir fark yaratmayabilir. Ayrıca Arch tabanlı olduğu için yeni başlayanlara her zaman uygun değil.

Kendimden örnek vermem gerekirse, Zen 4 destekli bir işlemcim var ama buna rağmen Zorin OS’a geçtim; çünkü açıkçası orada kendimi daha rahat hissettim.

Şu yeni başlayanlara uygun değil geyikleri beni benden alıyor. Kokaine mi başlıyoruz hayrola?

Cachy'de de next next next diyerek kuruyorsun. Herhangi bir konfigürasyon yapmıyorsun, her şey hazır geliyor. Kullanıyorsun. Neyi üst düzey bunun?

CachyOS kullanması Fedora'dan daha basit, bunu sonuna kadar savunurum. Fedora'da CODEC'ler falan sonradan kendin indiriyorsun, Cachy'de zaten kurulu geliyor. Tak çalıştır.

Yine de benim kanaatimce Ubuntu çakılıp geçilmeli, düşünmeye gerek yok. Ubuntu safe liman.

Sabahına GRUB çökerse kullanıcıyı korkutmayacak mı bu durum?
@kompetankedi bunun Türkçe versiyonu var mı?
Kurulum aşamasında Türkçe seçebiliyorsunuz.

Açıkçası ben hepsini denemekten yanayım. Son bir haftadır KDE Plasma ile birlikte CachyOS kullanıyordum, ancak birkaç gün önce Zorin OS’e ve GNOME’a geçiş yaptım. Fark ettim ki Zorin’de çok daha rahat ettim; bunun büyük ihtimalle GNOME’dan kaynaklandığını düşünüyorum.

Sanırım benim için öncelik görsellik. Zaten performans tarafındaki %1–3’lük farkı hissetmem de pek mümkün değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…