Windows benzeri oyun oynanabilen Linux dağıtımı tavsiyesi

aw7

Becerikli
Merhaba Windows 11 Pro kullanıyorum. Bugün önerilerinize göre bir dağıtım seçip denemeyi düşünüyorum. Dahili ekran kartlı laptopum var. Oynadığım oyunları falan denemek istiyorum. CS2, Fortnite (anti cheat kullandığı için mobil versiyonunu denerim diye düşünüyorum) ve oynadığım hikayeli oyunlar. Windows'a çok alıştım ona göre son derece hafif adeta RAM, CPU ve GPU kullanmamak için her şeyi yapan bir dağıtım arıyorum. Şu an aklımda Linux Mint var. Bu arada terminali mümkün oldukça en az seviyede kullanmak istiyorum. Linux'a geçmek istememin sebeplerinden birisi LoL'ü de belki bu sayede bırakırım bir süre. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Sistemim:
  • i5-12450H işlemci.
  • Intel UHD Graphics ekran kartı.
  • 8 GB LPDDR5 4800 MHz RAM (lehimli, yükseltilemiyor)
  • 512 GB Micron SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 3 dağıtım geldi. Üçünüde kuramam ikinizde üçünden birini önerir misiniz?

Zorin OS Lite. Ama her zaman diyorum oyun için her zaman Windows daha iyi bir seçenek.

Zaten öyle hocam ama 8 GB RAM var boşta bana maksimum 3 GB falan kalıyor. Yani parasını verdiğim şeyi işletin sistemi kullanmama izin vermiyor. Hem bırakmayı düşündüğüm oyunları oynamamak için bahanem olur.

Linux olarak Nobara öneririm.

Eğer düşük kaynak kullanan ve gereksiz telemetrilerin olmadığı bir Windows istiyorsanız LTSC kurmayı deneyin.

Hiçbir Linux Windows kadar oyun destekleyemez. Ama eğer RAM tüketimi az olsun terminallede uğraştırmasın beni diyorsanız Linux Mint deneyebilirsin. Xfce versiyonu 600 MB RAM falan tüketiyordu. Cinnamon versiyonu 800 MB RAM tüketiyordu. Tavsiyem Cinnamon versiyonu olur. O daha modern ve daha az terminalle uğraştırıyordu. Bu arada Linux'da LoL çalıştırmanın yolları var ben size söyleyeyim.
EndevourOS bu konuda başarılıdır.
Yeni Linuxa başlayan birini zorlamaz mı sizce?

Merhaba Windows 11 Pro kullanıyorum. Bugün önerilerinize göre bir dağıtım seçip denemeyi düşünüyorum. Dahili ekran kartlı laptopum var. Oynadığım oyunları falan denemek istiyorum. CS2, Fortnite (anti cheat kullandığı için mobil versiyonunu denerim diye düşünüyorum) ve oynadığım hikayeli oyunlar. Windows'a çok alıştım ona göre son derece hafif adeta RAM, CPU ve GPU kullanmamak için her şeyi yapan bir dağıtım arıyorum. Şu an aklımda Linux Mint var. Bu arada terminali mümkün oldukça en az seviyede kullanmak istiyorum. Linux'a geçmek istememin sebeplerinden birisi LoL'ü de belki bu sayede bırakırım bir süre. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Sistemim:
  • i5-12450H işlemci.
  • Intel UHD Graphics ekran kartı.
  • 8 GB LPDDR5 4800 MHz RAM (lehimli, yükseltilemiyor)
  • 512 GB Micron SSD.

CachyOS'i tavsiye ederim. Kernel optimizisayonu yaptığı için daha yüksek FPS alabilirsiniz. Tek sorunu Arch yeni gelen kullanıcı için bi' tık sıkıntılı.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt