Sorundan ziyade eksik ve kısıtlama sorunu var Apple'ın tüm ürünlerinde. Dikey entegrasyonu, müşteriye zorla dayatarak gelir kaynağına dönüştürmüş durumdalar. Ayrıca güvenlik bahanesiyle ya da başka sebeplerle bazı enteresan işler yapıyorlar (ıeee 1394 desteğini kaldırmak gibi).

Evet çok kısıtlayıcı. Bazı en basit şeyler bile yok veya kendi alternatifini sunuyor. (dayatıyor)

@Elma ısıran'ın bu konu hakkındaki görüşünü merak ediyorum.
Ne diyeyim ki? Yıllardır Windows'tan nefret ediyorum. Oyuncular olmasa çoktan tarihin tozlu sayfalarına gömülmesi gereken, hatalarla dolu, asla kendini çağdaş teknolojiye uyduramamış, hala uyumsuzluk ve bilinmeyen bir dolu sorunla kullanıcılarını boğuşturan rezil bir işletim sistemi. Arkadaşın başına gelenlere çok üzüldüm. Eleştirilerinde kendisine sonuna kadar hak veriyorum. Windows 7'den sonra bir gram ilerleme kaydedilemedi şu şirkette.

Ne diyeyim ki? Yıllardır Windows'tan nefret ediyorum. Oyuncular olmasa çoktan tarihin tozlu sayfalarına gömülmesi gereken, hatalarla dolu, asla kendini çağdaş teknolojiye uyduramamış, hala uyumsuzluk ve bilinmeyen bir dolu sorunla kullanıcılarını boğuşturan rezil bir işletim sistemi. Arkadaşın başına gelenlere çok üzüldüm. Eleştirilerinde kendisine sonuna kadar hak veriyorum. Windows 7'den sonra bir gram ilerleme kaydedilemedi şu şirkette.

En basit örnek, Google'ın onaylı USB sürücüsünü ne ettiysem Windows'a yükleyemedim. Donanımdan olmadığına emin olmasam zaten böyle konu açmam artık gına geldi diye açtım maksat sohbet olsun. Lightroom kullanıyorum Linux'da düzgün çalıştıramadım macOS için de M2 Air var bana yetmiyor maalesef.

En basit örnek, Google'ın onaylı USB sürücüsünü ne ettiysem Windows'a yükleyemedim. Donanımdan olmadığına emin olmasam zaten böyle konu açmam artık gına geldi diye açtım maksat sohbet olsun. Lightroom kullanıyorum Linux'da düzgün çalıştıramadım macOS için de M2 Air var bana yetmiyor maalesef.
M2 Air fena değildir aslında. Lightroom için yetmesi gerekir. Ne gibi ihtiyaçlarına yetersiz kalıyor M2 Air?

M2 Air fena değildir aslında. Lightroom için yetmesi gerekir. Ne gibi ihtiyaçlarına yetersiz kalıyor M2 Air?

7R2 gibi yüksek çözünürlüklü makine kullandığım için çoklu RAW fotoğraflarda RAM doluyor fotoğraflar arası geçiş bayağı zor oluyor. iPad Pro'dan alınmış mobil versiyonunu kullanıyorum PC nasıldır bilemem muhtemelen daha ağırdır. M2 Pro, M1 Max'e geçmek geliyor içimden.

Windows sisteminin olağan dışı problemleri için kurtarma işlemleri açısından mutlaka bir flashdisk vb. depolamada güncel bir WinPE bulunmalı.