Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Art The Clown

Üstün
Arkadaşlar, yıllar önce disk tamir etme özelliğini açıp bekledim ama yanlış hatırlamıyorsam %27 oranında saatlerce kaldı bende manuel olarak bilgisayarı kapattım. Sonra geri açtım ve mavi ekran geldi kodu ise NTFS file system hatası geldi. Elimde o zaman yedek USB yoktu ve kurtarma ekranından sıfırlamak istedim ama olmadı disk şifreli gibi hata verdi. Sonra USB hazırladım ve format ekranına geldim bir de ne göreyim Windows tamamen yok olmuş. Bildiğin 500 GB HDD 500GB HDD olarak gözüküyor içinde hiç dosya yoktu bu nasıl oldu anlamadım?

Çözüm
Disk onarımı sırasında bilgisayarınızı manuel olarak kapatmanız, dosya sistemi yapısının bozulmasına neden olmuş olabilir. Bu durum, "NTFS File System" mavi ekran hatasına ve verilerin kaybolmasına yol açabilir. Diskin bozulması veya hatalı bölümlendirme, Windows'un silinmiş gibi görünmesine neden olabilir. Bu tür sorunları önlemek için, disk onarım işlemlerini tamamlana kadar kesintiye uğratmamak önemlidir. Ayrıca, düzenli olarak veri yedeklemeleri yapmanız, olası veri kayıplarına karşı koruma sağlar.

Sorununuzu çözmek için, bir veri kurtarma yazılımı kullanarak kaybolan dosyalarınızı geri getirmeyi deneyebilirsiniz. Ancak, disk ciddi şekilde zarar görmüşse, profesyonel veri kurtarma hizmetlerinden destek almanız gerekebilir. Ayrıca, aşağıdaki video, Windows 11/10'da NTFS Dosya Sistemi Hatası'nın nasıl düzeltileceğine dair adım adım bir rehber sunmaktadır:
Disk onarımı sırasında bilgisayarınızı manuel olarak kapatmanız, dosya sistemi yapısının bozulmasına neden olmuş olabilir. Bu durum, "NTFS File System" mavi ekran hatasına ve verilerin kaybolmasına yol açabilir. Diskin bozulması veya hatalı bölümlendirme, Windows'un silinmiş gibi görünmesine neden olabilir. Bu tür sorunları önlemek için, disk onarım işlemlerini tamamlana kadar kesintiye uğratmamak önemlidir. Ayrıca, düzenli olarak veri yedeklemeleri yapmanız, olası veri kayıplarına karşı koruma sağlar.

Sorununuzu çözmek için, bir veri kurtarma yazılımı kullanarak kaybolan dosyalarınızı geri getirmeyi deneyebilirsiniz. Ancak, disk ciddi şekilde zarar görmüşse, profesyonel veri kurtarma hizmetlerinden destek almanız gerekebilir. Ayrıca, aşağıdaki video, Windows 11/10'da NTFS Dosya Sistemi Hatası'nın nasıl düzeltileceğine dair adım adım bir rehber sunmaktadır:

Çözüm

Disk tamirini açtığım zaman uzun bir süre %27 de takılı kalmıştı bende manuel ile kapattığım zaman dediğim kod ile beraber mavi ekran verdi temiz kurulum yaptım HDD sağlığını kontrol ettim yaklaşık 8 yıllık bir HDD idi o zamanlar ve sağlığını hiç kontrol etmemiştim ve program bana 305 tane bad sector var dedi büyük ihtimalle %27 takılma sebebi buydu bad sectorlu kısma denk geldiği için %27 geçemedi temiz kurulumdan sonra sorunsuz çalıştı şimdi SSD kullanıyorum HDD hâlâ bad sectorlu olarak hayatına devam ediyor arşiv olarak kullanayım dedim her an ölebilir diye verilerimi emanet edemedim başka 2 tane HDD aldım bad sectorlu HDD ile 3 HDD olmuş oldu şimdi bad sectorlu olanı oyun için kullanıyorum ve şaşırtıcı şekilde herhangi bir drop sorunu yapmıyor ölene kadar gitsin bakalım ilgin için teşekkürler. @Quezzy mesajınızı çözüm olarak işaret yaptım belki bu hatayı alan bir kişiye yardımı dokunur.