Abdullah.demr
Uzman
Merhaba, ağımda Windows Server üzerine bir DNS sunucusu kurdum ve bunu kullanarak ağ trafiğini kayıt altına almak istiyorum.
Amacım: Ev ağındaki (bilgisayar, telefon vb.) cihazların hangi siteye (alan adına) sorgu yaptığını ve sorguyu yapan cihazın IP adresini loglayarak kimin nereye girdiğini görebilmek.
Yaptığım Ayarlar:
Amacım: Ev ağındaki (bilgisayar, telefon vb.) cihazların hangi siteye (alan adına) sorgu yaptığını ve sorguyu yapan cihazın IP adresini loglayarak kimin nereye girdiğini görebilmek.
Yaptığım Ayarlar:
- Windows Server’da DNS rolünü kurdum ve yapılandırdım. (Loglama ayarını henüz yapmadım, bunu öğrenmek istiyorum.)
- Keenetic modemimin DHCP ayarlarından veya WAN/İnternet ayarlarından birincil DNS adresi olarak bu Windows Server’ın yerel IP adresini (örneğin 192.168.1.5) girdim.
- Windows Server DNS sunucusu üzerinde cihazların yaptığı tüm sorguları (hangi IP adresi hangi siteyi sordu) en güvenilir ve detaylı şekilde kayıt altına almak için hangi ayarları (muhtemelen Hata Ayıklama Günlüğü / Debug Logging) açmam gerekir?
- DNS loglarını açmak sunucu performansı üzerinde çok büyük bir yük oluşturur mu?
Son düzenleyen: Moderatör: