Merhaba arkadaşlar. MSI G274QF E2 Monitör aldım. Yeni driver kurdum ama Windows'tan HDR açınca monitördeki renkleri ve parlaklığı ayarlama alanı kilitleniyor. Sizde de aynı mı sebebi ne ki?
Merhaba arkadaşlar. MSI G274QF E2 Monitör aldım. Yeni driver kurdum ama Windows'tan HDR açınca monitördeki renkleri ve parlaklığı ayarlama alanı kilitleniyor. Sizde de aynı mı sebebi ne ki?
Bu çok normal zaten. HDR açıldıktan sonra ayarlar Windows içindeki grafik kartınızın denetim bölümüne taşınıyor. NVIDIA kullanıyorsanız NVIDIA Control Panel içinde, AMD ise Radeon Software içinde olması lazım.
HDR, içerik üreticilerinin belirlediği renk ve parlaklık değerlerini doğru şekilde göstermek için tasarlanmıştır. Manuel renk ayarlamaları bu standartları bozabilir. (ChatGPT) bence bu yüzden.
HDR, içerik üreticilerinin belirlediği renk ve parlaklık değerlerini doğru şekilde göstermek için tasarlanmıştır. Manuel renk ayarlamaları bu standartları bozabilir. (ChatGPT) bence bu yüzden.
HDR sadece içerik üreticileri için yapılmış bir özellik değildir. HDR, monitördeki renklerin canlılığını ve kalitesini artıran ve böylece oyun, film vb. deneyimleri daha iyi sunmak için tasarlanan bir moddur.