Detaylar
Kim cevapladı?Windows Mobility Center varsa onun üzerinden ayarlayabiliyor musun parlaklığı?
Son düzenleme:
NEXXU
Uzman
Windows Mobility Center üzerinden ayarlayabiliyor musun parlaklığı?
Mobility Center sadece laptoplarda var diye biliyorum?
Astronotarda 71
Üstün
Bu çok normal zaten. HDR açıldıktan sonra ayarlar Windows içindeki grafik kartınızın denetim bölümüne taşınıyor. NVIDIA kullanıyorsanız NVIDIA Control Panel içinde, AMD ise Radeon Software içinde olması lazım.Merhaba arkadaşlar. MSI G274QF E2 Monitör aldım. Yeni driver kurdum ama Windows'tan HDR açınca monitördeki renkleri ve parlaklığı ayarlama alanı kilitleniyor. Sizde de aynı mı sebebi ne ki?
Kendi monitörümde de aynısı oldu.
Mobility Center sadece laptoplarda var diye biliyorum?
Hocam parlaklık için ayar var ayarlanıyor ama renkler için monitörde renk ayarları neden kilitleniyor ki.
Astronotarda 71
Üstün
HDR açıldığında monitördeki özel bir modu açıyorsunuz ve kendini Windows'a adapte ediyor. Hem monitörde hem Windows'ta ayar olsaydı ayarlar çakışırdı.Hocam parlaklık için ayar var ayarlanıyor ama renkler için monitörde renk ayarları neden kilitleniyor ki.
HDR açıldığında monitördeki özel bir modu açıyorsunuz ve kendini Windows'a adapte ediyor. Hem monitörde hem Windows'ta ayar olsaydı ayarlar çakışırdı.
Anladım hocam Windows hangi renk paketini kullanıyor yani NVIDIA renk ayarı nerede olur kalibre vs.
NEXXU
Uzman
HDR, içerik üreticilerinin belirlediği renk ve parlaklık değerlerini doğru şekilde göstermek için tasarlanmıştır. Manuel renk ayarlamaları bu standartları bozabilir. (ChatGPT) bence bu yüzden.Hocam parlaklık için ayar var ayarlanıyor ama renkler için monitörde renk ayarları neden kilitleniyor ki.
Renk ayarları yapmak için bir yer yok yaniHDR, içerik üreticilerinin belirlediği renk ve parlaklık değerlerini doğru şekilde göstermek için tasarlanmıştır. Manuel renk ayarlamaları bu standartları bozabilir. (ChatGPT) bence bu yüzden.
Astronotarda 71
Üstün
Anladım hocam Windows hangi renk paketini kullanıyor yani NVIDIA renk ayarı nerede olur kalibre vs.
Bu kısımdan renk ayarlarını yapmanız gerekiyor.
Kalibrasyon için kendi içerisinde bir ayar var;
Ekran>HDR kısmında bulunuyor.
Ek bilgi: Otomatik HDR ayarını açmayın, Windows 11'de o ayarın şu an sorunlu olduğu söylendi.
HDR sadece içerik üreticileri için yapılmış bir özellik değildir. HDR, monitördeki renklerin canlılığını ve kalitesini artıran ve böylece oyun, film vb. deneyimleri daha iyi sunmak için tasarlanan bir moddur.HDR, içerik üreticilerinin belirlediği renk ve parlaklık değerlerini doğru şekilde göstermek için tasarlanmıştır. Manuel renk ayarlamaları bu standartları bozabilir. (ChatGPT) bence bu yüzden.