Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Erkan Karaca

Üyecik
Merhaba,
Birkaç ay önce aldığım Lexar NM710 2TB SSD'yi iki bölüme ayırarak kullanıyorum. C: sürücüsünde Windows 11 ve programlar, D: sürücüsünde ise oyunlar bulunuyor. Ancak bilgisayarımı her açtığımda Windows, sanki C: bölümünde bir sorun var mış ya da önceki kullanımda bir hata oluşmuş gibi "Scanning and repairing drive C:" yazısını gösteriyor. Buna rağmen herhangi bir işlem yapmadan sorunsuz şekilde açılıyor. CrystalDiskInfo üzerinde SSD'nin sağlık durumu %100 gözüküyor ve SSD’nin kendi yazılımında da herhangi bir sorun görünmüyor. Buna rağmen Windows, diski taramaya devam ediyor. DISM, SFC ve CHKDSK komutlarını C: sürücüsü ve Windows'u taramak için çalıştırdım ancak herhangi bir hata tespit edilmedi. Windows'un neden böyle davrandığını anlayamıyorum. Endişelenmem gerektiğini düşünmüyorum ama daha önce benzer bir durum yaşayan biri varsa ve çözüm önerisi sunabilirse çok sevinirim. Bu konuda ne yapabilirim?

Şimdiden teşekkürler :)

(SSD biraz sıcak çalışıyor fakındayım ona yapacak çok bir şeyim yok)

ssd2.webp
ssd.webp

Son düzenleme:
Çözüm
Regedit'i acip;

Kod:
Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager

Sekmesine gidin.

BootExecute anahtarinin degerini;

Kod:
autocheck autochk /k:C *

Olarak degistirin.
Regedit'i acip;

Kod:

Sekmesine gidin.

BootExecute anahtarinin degerini;

Kod:

Olarak degistirin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Regedit'i acip
Kod:

Sekmesine gidin.

BootExecute anahtarinin degerini
Kod:

Olarak degistirin.

Bu otomatik olarak yapılan disk taramasını C: İçin devre dışı bırakıyor galiba. Teşekkür ederim yardımınız için.

Bu otomatik olarak yapılan disk taramasını C: İçin devre dışı bırakıyor galiba. Teşekkür ederim yardımınız için.
Normalde bir HDD olsaydı bu ömrünün yakında tükeneceğinin habercisiydi. Ama SSD'niz yeni donanımsal olarak bir şey olduğunu zannetmiyorum. Windows kafasına göre bir şey yapıyor olabilir.

Merhaba,
Birkaç ay önce aldığım Lexar NM710 2TB SSD'yi iki bölüme ayırarak kullanıyorum. C: Sürücüsünde Windows 11 ve programlar, D: Sürücüsünde ise oyunlar bulunuyor. Ancak bilgisayarımı her açtığımda Windows, sanki C: Bölümünde bir sorun var mış ya da önceki kullanımda bir hata oluşmuş gibi "scanning and repairing Drive C:" yazısını gösteriyor. Buna rağmen herhangi bir işlem yapmadan sorunsuz şekilde açılıyor. CrystalDiskInfo üzerinde SSD'nin sağlık durumu %100 gözüküyor ve SSD'nin kendi yazılımında da herhangi bir sorun görünmüyor. Buna rağmen Windows, diski taramaya devam ediyor. DISM, SFC ve chkdsk komutlarını C: Sürücüsü ve Windows'u taramak için çalıştırdım ancak herhangi bir hata tespit edilmedi. Windows'un neden böyle davrandığını anlayamıyorum. Endişelenmem gerektiğini düşünmüyorum ama daha önce benzer bir durum yaşayan biri varsa ve çözüm önerisi sunabilirse çok sevinirim. Bu konuda ne yapabilirim?

Şimdiden teşekkürler :)

(SSD biraz sıcak çalışıyor fakındayım ona yapacak çok bir şeyim yok)

Eki Görüntüle 129959Eki Görüntüle 129957

Bazen kafasına göre yapıyor bunu. Açılışta yapınca işlemi bir daha çıkmıyor.

Yani bir kez yeter diye düşünüyorum bende üst üste 3 kez yapınca düzelmişti ama gerçekten bıktırıcı bir durum.

Bazen kafasına göre yapıyor bunu. Açılışta yapınca işlemi bir daha çıkmıyor.

Yani bir kez yeter diye düşünüyorum bende üst üste 3 kez yapınca düzelmişti ama gerçekten bıktırıcı bir durum.

2 haftadır her seferinde yapıyor bunu, geçer herhalde diye düşündüm de baktım geçmiyor foruma bir danışayım dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tarama yapmasına izin verdiniz mi hiç peki?

Yani tarama yaptırdınız mı?

Tam bir şekilde taramasını beklemek gerekiyor sonuçta bu bir Windows.
ben müdahale etmiyordum, kendi kendine yapacakmış gibi yapıp yapmadan açılıyordu. Zaten yazımda yazmıştım komutlar aracılığı ile taramaları yaptığımı bir sıkıntısı yok diskin. Artık yukarda yazan yol ile iptal ettiğim için yapmıyor.