Ben bilgisayarda oyun oynuyorum. Ek olarak Anaconda IDE, Visual Studio 22 gibi programlar da yüklü.
Zaten ortalama 1 senenin sonunda format atmak lazım.
VCRedist, DirectX gibi bileşenleri, sürücüleri eksiksiz kurarsan hiçbir sorun yaşamazsın. Yalnız güncelleştirmeleri almaman gerekiyor ki sistem stabilitesi bozulmasın.
Açılmayan uygulamaya hiç rastlamadım. Flash Player bile yüklü. :)

Windows 11 orijinal denemiştim ve cihazım can çekişiyordu. O zaman işlemcim i5-6500'dü. 11'in performance edition'unu kurduğumda su gibi akıyordu. Denemek için geçmiştim de 11 sevmiyorum zaten, pek de hoşuma gitmedi 10'a geri döndüm.

Özellikle Windows Update yapınca makine hantallaşıyor, Defender da bir nebze yük yüklüyor. Antivirüsleri zaten söylemiyorum bile. Hiçbir işe yaradıkları yok. Kaspersky'a bile güvenim kalmadı.

Güvelik isteyen gitsin Apple cihaz kullansın. :)
Anladım evet bu arada Custom ISO'larda Update yapmamak gerekiyor boşluğuma geldi geldi yaptım yavaşladı sadece Driver Update yapmak yeter.

Ben bilgisayarda oyun oynuyorum. Ek olarak Anaconda IDE, Visual Studio 22 gibi programlar da yüklü.
Zaten ortalama 1 senenin sonunda format atmak lazım.
VCRedist, DirectX gibi bileşenleri, sürücüleri eksiksiz kurarsan hiçbir sorun yaşamazsın. Yalnız güncelleştirmeleri almaman gerekiyor ki sistem stabilitesi bozulmasın.
Açılmayan uygulamaya hiç rastlamadım. Flash Player bile yüklü. :)

Şu an ıvır zıvır driverlar falan yüklü tabi. 2-3 GB arası boşta kullanımı var.

Windows 11 orijinal denemiştim ve cihazım can çekişiyordu. O zaman işlemcim i5-6500'dü. 11'in performance edition'unu kurduğumda su gibi akıyordu. Denemek için geçmiştim de 11 sevmiyorum zaten, pek de hoşuma gitmedi 10'a geri döndüm.

Özellikle Windows Update yapınca makine hantallaşıyor, Defender da bir nebze yük yüklüyor. Antivirüsleri zaten söylemiyorum bile. Hiçbir işe yaradıkları yok. Kaspersky'a bile güvenim kalmadı.

Bilgisayar kullanmayı bilen veya bilinçli birisi zaten kolay kolay güvenlikle alakalı sorun yaşayamaz. Yaşamamalı.

Güvelik isteyen gitsin Apple cihaz kullansın. :)
Anladım hocam teşekkür ederim. Update konusunu bilmiyordum sayenizde öğrendim bu iyi oldu. Aynı zaman da sanırım sizin de önerdiğiniz gibi Performance olanını kuracağım.

Bu tür modifiyeli Windows 10 sürümlerinde Windows lisanslama oluyor mu ya da sıkıntı çıkıyor mu?

Anladım hocam teşekkür ederim. Update konusunu bilmiyordum sayenizde öğrendim bu iyi oldu. Aynı zaman da sanırım sizin de önerdiğiniz gibi Performance olanını kuracağım.
Yukarıda da dediğim gibi, Update, SFC ve DISM yapılmamalı.

Bu tür modifiyeli Windows 10 sürümlerinde Windows lisanslama oluyor mu ya da sıkıntı çıkıyor mu?
Şahsen HWID lisanslaması yaptığım için, hiç sorun yaşamadım. Yani direkt lisanslı olarak geldi.

Bazı keyler format atınca gidiyorlar. Format atınca giden türden lisans varsa gider muhtemelen öyle düşünüyorum.

Microsoft Activation Scripts kullanarak etkinleştirebiliyorsunuz.
Performance Edition kur. Gerçi onu buradakiler pek sevmez ama ben yıllardır kullanıyorum, kullandırıyorum. Bütün bilgisayarlarımda var. Boşta 700 MB RAM kullanımı görmüşlüğüm var.

Google a Windows 10 Performance Edition yazınca çıkıyor zaten. Ayrıca notları mutlaka okumalısın.
Bende bu sürümü bir dahaki formatımda kurmayı düşünüyorum nereden indirebilirim.