Detaylar
Kim cevapladı?Bay Anderson 49
Uzman
Bilgisayarımda fotoğraflar, oyunlar vs. olmasa direkt Linux'a geçerim. 8 GB RAM'im var, Windows 11'de işkence oluyor. Tek sevdiğim yanı, telefon ile uyumlu çalışabilmesi. Örneğin, masaüstünde bir dosyayı seçiyorsun, yukarı kaydırıyorsun, sonra telefonuma gönder diye seçenek çıkıyor. Son zamanlarda getirdikleri en güzel şey olabilir.
TRSancakTR 1
Başarılı
Ben Windows'tan memunum. İlk çıktığı yıllarda çok fazla hataları vardı. Bence şu an gayet iyi. Fakat bazı bilgisayarlarda stabil çalışmyor. Ona bir şey diyemem.
Utku92 5
Üstün
- Makaleler
- 1
Windows 11 rezil, rezalet bir işletim sistemi. Nereden mi anlıyorum? Animasyonlar kasıyor, çabuk şişiyor, donanımı gereksiz kullanıyor. Büyük işlerde batırıyor, Explorer çöküyor veya kasılmaya başlıyor; özellikle local LLM modellerinde yaşadım. Ama şu da var, Linux'a da tamamen geçemiyorum; Adobe uygulamaları her oyunu desteklememesi gibi. Cachy OS denedim, kendi kendine ses bozuldu falan, sonra geri döndüm. Zaten Adobe uygulamalarının da bazıları kurulmadı. Tamamen hepsini desteklediği zaman Linux'a öyle geçerim. Mac OS dersek de Hackintosh bitecek; artık vadesi doluyor. En güçlü grafik kartı olarak RX 6950 XT destekliyor ama bu kart da eskidi sayılır. Yani Hackintosh da gidici. Bence şu anda en iyi yazılım Mac OS'tur. Ama onda da büyük işler yapılıyorsa, yükseltilemediği için en yüksek modeli alınmalı; MacBook Pro için özellikle.
CRT_User 49
Üstün
@Ayhan Dönmez Windows'da RAM gecikmem 52 ns çıkarken Linux'da 48 ns çıkıyor. i9 11900K kullanırken bu denli fark yoktu ama 13900KF'de muhtemelen E-core ve P-cores olduğu için Intel Thread Director Windows'da ek gecikmeye sebep oluyor. Yazma hızları bile daha düşük çıkıyor. Bence bu ciddi bir değer.
TRSancakTR 1
Başarılı
Windows 11 rezil, rezalet bir işletim sistemi. Nereden mi anlıyorum? Animasyonlar kasıyor, çabuk şişiyor, donanımı gereksiz kullanıyor. Büyük işlerde batırıyor, Explorer çöküyor veya kasılmaya başlıyor; özellikle local llm modellerinde yaşadım.
Hocam ben şu ana kadar bu sorunları yaşamadım. Ama her bilgisayarda stabil çalışmadığı için bir şey diyemem.
Utku92 5
Üstün
- Makaleler
- 1
RTX 3090, 5950X ve 128 GB RAM var. Siz belki dolu dolu kullanmadığınızdan dolayı olabilir.Hocam ben şu ana kadar bu sorunları yaşamadım. Ama her bilgisayarda stabil çalışmadığı için bir şey diyemem.
TRSancakTR 1
Başarılı
RTX 3090, 5950X ve 128 GB RAM var. Siz belki dolu dolu kullanmadığınızdan dolayı olabilir.
Dolu dolu kullanmadığınızdan dolayı olabilir derken? Onu anlamadım. Her gün PC'deyim, oyun oynuyorum, projeleri araştırıyorum.
Ord.Prof.Dr Erdal Kömürcü 19
Üstün
- Makaleler
- 19
Reklam uğruna, para uğruna tabiri caizse anası aglatilan işletim sistemi, iki kuruş kazanacağız diye sistemi bloatware bombasına dondurduler, optimizasyon, performans konusuna girmiyorum bile. Eskiden mükemmeldi, halen olabilir mi? Evet olabilir, NT kerneli bir yere kaçmadı sonuçta. Bence Windows 8.1 den sonra artık sivazlamis işletim sistemi, çekirdek konusunda hala sağlam olduğunu düşünüyorum ancak optimizasyon ve arayüz konusunda şu anda çöp. Yine de ev kullanıcısına, temel kullanicilara en çok hitap eden işletim sistemi ama şu sözde kolaylık için getirilen saçma sapan yapay zekadir, odur budur uygulamalardan sonra bu kolaylık isininde yakinda biteceğini düşünüyorum.Sırf oyun meselesinden dolayı kullanmaya devam ediyorum, yoksa asla kullanmak istediğim bir işletim sistemi değil. PC'lerle doğrudan uyumlu olmayan macOS bile Windows'a göre çok daha optimize bir şekilde çalışıyor. Eğer bir gün bu oyun destek işi çözülürse, Hackintosh bilgisayarımı main sistem olarak macOS'a geçeceğim. Peki ya siz, Windows hakkında ne düşünüyorsunuz?
Eki Görüntüle 265728
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
Ryzen 5 5600 için maksimum 1.500 TL'ye hava soğutma önerisi
- Lee Yubin