Chipset.
Ekran kartı.
LAN, varsa Wi-Fi ve Bluetooth.
Audio.
SATA.

Bunları kurmanız yeterli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi Windows sürümünü kuracağına bağlı. Windows 11 kuruyorsan genelde ekran kartı sürücülerini kurman/güncellemen yeterli olur, Windows Update gerekli sürücüleri ilk formatta kuruyor.

Daha düşük sürümler için, sisteminizde sürücüye ihtiyaç duyan kaç tane donanım varsa hepsini kurmalısın ki kullanabilesin. Aygıt Yöneticisine girip ünlem işareti olan sürücülerin "Donanım Kimliği" kısmını internette aratıp güncel sürücüleri elle kurabilirsin.

Chipset.
Ekran kartı.
LAN, varsa Wi-Fi ve Bluetooth.
Audio.
SATA.

Bunları kurmanız yeterli.

Hocam Windows 10 yükleyeceğim Wi-Fi ve lan sürücüsünü nereden yükleyeceğim bilmiyorum Audio yuda bilmiyorum nereden yükleyeceğim?

Hangi Windows sürümünü kuracağına bağlı. Windows 11 kuruyorsan genelde ekran kartı sürücülerini kurman/güncellemen yeterli olur, Windows Update gerekli sürücüleri ilk formatta kuruyor.

Daha düşük sürümler için, sisteminizde sürücüye ihtiyaç duyan kaç tane donanım varsa hepsini kurmalısın ki kullanabilesin. Aygıt yöneticisine girip ünlem işareti olan sürücülerin "donanım kimliği" kısmını internette aratıp güncel sürücüleri elle kurabilirsin.

Windows 10 kuruyorum hocam tek chipset ve ekran kartı güncellemesini biliyorum gerisini nasıl yükleyeceğim?

Chipset ile ekran kartı sürücünü kurman yeterli, gerisini Windows Update ile yapabilirsin. Ek olarak ekipmanlarının yazılımı varsa onları kur.

Anakartın marka modelini yazıyorsun Google da web sitesinden indiriyorsun. Hiç bilmiyorum diyorsan anakart marka modeli yaz burada yardımcı olurlar.

ASUS ROG X870E-E hocam.

ASUS ROG X870E-E

Chipset ile ekran kartı sürücünü kurman yeterli, gerisini Windows Update ile yapabilirsin. Ek olarak ekipmanlarının yazılımı varsa onları kur.

Tamam dır hocam.

AMD sistemlerde mutlaka anakart chipset surucusu kurulmali. Yoksa guc yonetiminde AMD balanced ya da High performance gibi ayarlari gormezsiniz. Bu da performans acisindan olumsuzluk yaratir.

Dosya Ekleri

• amd.webp
    amd.webp
    174,1 KB · Görüntüleme: 44