Buna aman dikkat edin, kesinlikle önce Windows olmalı.Dikkat edin, Windows Boot Manager yemesin butun bootloaderlarinizi. Bunun icin Windows'u ilk kurmak ise yarayabilir sanirim.
Buna aman dikkat edin, kesinlikle önce Windows olmalı.Dikkat edin, Windows Boot Manager yemesin butun bootloaderlarinizi. Bunun icin Windows'u ilk kurmak ise yarayabilir sanirim.
Evet, muhtemelen OpenCore BIOS'taki sistem bilgisini override ediyor bu yuzden oluyor. Ama kernel patch'ler diger OS'lere etki etmiyor olabilir su an onu tam bilmiyorum.
Evet, ben şahsen triple-boot kullanıyorum.
OpenCore yerine rEFInd öneririm boot manager olarak.
Rehber: Bir Önyükleme Yöneticisi: REFInd
Giriş BIOS'tan Boot etmekten bıkmış ve girişte karşınıza bir ekran çıkmasını, oradan istediğinizi Boot etmek istiyor olabilirsiniz. İyi haber ki rEFInd var. Kurulum The rEFInd Boot Manager: Getting rEFInd Bu bağlantı üzerinden dağıtımınıza uygun paketi indirip kurun veya Ubuntu için sudo apt...www.technopat.net
Hala aynı mı bu olay? Kapatılamıyorsa OpenCore ile multi boot işi yaş çünkü.
Hayır. Önceden zaten halihazırda diğer işletim sistemlerinde sistem bilgisi ile oynamasını engellemenin yolu SMBIOS tarafında bir seçeneği Custom olarak ayarlamaktı. Ancak bu seçenek açık olsa bile ACPI yamaları yine de enjekte oluyordu diğer sistemlere. Bunun önüne de OpenCore MOD sürümünü kullanarak geçebiliyorsunuz. OpenCore EFI dosyanız sadece macOS'u etkiliyor bu sayede.Evet, muhtemelen OpenCore BIOS'taki sistem bilgisini override ediyor bu yuzden oluyor. Ama kernel patch'ler diger OS'lere etki etmiyor olabilir su an onu tam bilmiyorum.
Bu da alternatif bir yöntem.rEFInd Hackintosh boot edebiliyorsa sıkıntı yok benim için.
Bunu kullanmak sadece ACPI'yi mi etkilemiyor? Yoksa komple mi etkilemiyor dogru mu anladim?OpenCore MOD sürümünü kullanarak geçebiliyorsunuz. OpenCore EFI dosyanız sadece macOS'u etkiliyor bu sayede.
Tam hafızamda yer almıyor ancak Custom ile beraber kullanılması gerekebilir. Zaten geriye pek bir şey kalmıyor. ACPI devre dışı, Custom ile cihaz kimliği de devre dışı, Tools ve Drivers alakasız klasörler zaten biri OpenCore'u biri macOS'u ilgilendiriyor. Geriye sadece OpenCore tema klasörü kalıyor.Bunu kullanmak sadece ACPI'yi mi etkilemiyor? Yoksa komple mi etkilemiyor dogru mu anladim?
Random bi' Çinli forkuna birbirinden experimental iki OS'i emanet etmenin iyi fikir olduğunu düşünmüyorumBunun önüne de OpenCore MOD sürümünü kullanarak geçebiliyorsunuz. OpenCore EFI dosyanız sadece macOS'u etkiliyor bu sayede.
O zaman ne intel Wi-Fi kexti kullanalım (bilgilerimizin çoğu internet aracılığıyla açılıyor dünyaya çünkü) ne de çoğu kişinin halihazırda kullandığı USBInjectAll kextini (USB bağlantılarımızdaki bilgiler de önemli oluyor). İkisi de çinli arkadaşlardan çıkma. Ayrıca random dediğiniz sürüm mevcut iki config düzenleyici tarafından da destekleniyor. Bi noktada kah verebilirim tabi kişisel karara kalmış. Ben kullanıyorum. Dediğiniz yöntem de yapılıyor evet. İsteyen OpenCore olmadan o şekilde ayarlama yapabilir.Random bi' Çinli forkuna birbirinden experimental iki OS'i emanet etmenin iyi fikir olduğunu düşünmüyorumAsıl repoyla birleştirilsin, o zaman çözüm olarak kabul edilebilir.