Noah Clark

Gelişen
Hatırlar mısınız? Eskiden MSN'de arkadaşınızın bilgisayarının masaüstünü sallayabilir, dinlediğiniz müziğin ne olduğunu gösterebilir, dilediğiniz gibi mesajlaşabilirdiniz. Bilgisayarın başından kalktığınızda bunu algılar sizi "uzakta" olarak gösterirdi. Modern bir arayüzü ve keyifli bir kullanımı vardı. Kimse kimseden bir şey beklemiyordu, mesaj attığın zaman sana geri dönüş yapılacağını biliyordun çünkü yapmazlarsa oturdukları yerden zıplatabilirdin xD.

Güzel haberlerim var, bir grup geliştirici bunu ve AIM, Yahoo Messenger gibi mesajlaşma uygulamalarını tekrardan kullanıma açtılar, sene sanki 2007 :)

Kullanmak isteyeceğinizi düşündüğümden size bir kurulum videosu hazırladım. Video XP üzerinden çekildi ancak Windows 10 ve 11'de çalışıyor.

MSN ve AIM kurulumu

Ekran Alıntısı.webp

Son düzenleme:
Şimdi herkesin elinde telefon, telefonlarda onlarca mesajlaşma uygulamaları var.
Bilgisayar başında discord, teams, skype, slack, zoom...

2013-2014 lerde Telegram yüklemiştim telefona, kimseyi ikna edemedim kullanmaya mesela.
Mesajlaşma uygulamaları kullanıcısı var oldukça ayakta kalabilir bence.
MSN Messenger vardı, güzel anılar yaşattı ama bitti malesef.

Ayrıca buradan yazılan mesajların gizliliği konusunda dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum. MSN üzerinden hackerlık işleri çok olurdu, kaldı ki bu yamalı versiyonu galiba. Kullanacaksanız webcaminizi bantlayın :)

Yine de emeğe saygı, videonuza like attım.

Şimdi herkesin elinde telefon, telefonlarda onlarca mesajlaşma uygulamaları var.
Bilgisayar başında discord, teams, skype, slack, zoom...

2013-2014 lerde Telegram yüklemiştim telefona, kimseyi ikna edemedim kullanmaya mesela.
Mesajlaşma uygulamaları kullanıcısı var oldukça ayakta kalabilir bence.
MSN Messenger vardı, güzel anılar yaşattı ama bitti malesef.

Ayrıca buradan yazılan mesajların gizliliği konusunda dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum. MSN üzerinden hackerlık işleri çok olurdu, kaldı ki bu yamalı versiyonu galiba. Kullanacaksanız webcam inizi bantlayın.

Yine de emeğe saygı, videonuza like attım.
Bu baştan sona yenilenmiş bir sistem elbette gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır.

Beğeni için de teşekkür ederim :)