Merhaba,

2 TB alan satın almıştım. Bugün itibarıyla bitmiş bulunuyor. Tekrar Google One almaya gerek var mı? Aslında verim çok değildi ve gidip yanlışlıkla 2 TB aldım. 200 GB bana yetiyor ama yine de sormak istedim. USB bellekte saklıyorum ama ne kadar sağlıklı olur onu bilemiyorum. Aslında USB bellek konusunda şikayet çok nadir duydum.

Her yerden erişmek daha güzel oluyor sanırım, Google One için. Hesabım değil de; Google'ın güvenliğe yaptığı yatırımlar iyi midir? Benim hesabımdan çalınacak pek bir şey yok. Üst düzey kişilerin hesaplarını hedef alıyorlar zaten. Şöyle desek: Google Drive/One için aldığı önlemler gerçekten güvenli mi? Elbette sanalda hiçbir şey %100 güvenli değil ama oranı ne kadar onu bilemem.

Güvenlik demişken, AWS, Azure ve Google Cloud'a kurumsal şirketler kendi kaynağı yetmiyor diye buralara depoluyor diye biliyorum. En çok da AWS oluyormuş. Bulu bilişim bu kadar yaygın iken Google'ın güvenirliğini düşünmeye gerek var mı?

Aslında ben 200 GB Google One satın almak istiyorum. Ancak elimdeki USB belleklerim aklıma geliyor. Bunları kullanmak daha mantıklı mı yoksa Google One mı olmalı? Daha doğrusu 7/24 erişecek verim yok o kadar. Kafam karıştı ve sizden yardımcı olmanızı istiyorum. Bir türlü karar veremedim.

İyi Sosyaller. @Dark Raiden

Son düzenleme:
Google verilerini sürekli tarıyor. Örneğin bir yazılım, lisans, film, müzik… Bunları tespit edince hesabın banlanmaya kadar gidiyor. O yüzden şifreleyip öyle kullanıyorum ben.
2TB ihtiyacın varsa al zaten ucuz. 200 GB için harici disk almak daha mantıklı geliyor bana.

Google verilerini sürekli tarıyor. Örneğin bir yazılım, lisans, film, müzik… Bunları tespit edince hesabın banlanmaya kadar gidiyor. O yüzden şifreleyip öyle kullanıyorum ben.
2TB ihtiyacın varsa al zaten ucuz. 200 GB için harici disk almak daha mantıklı geliyor bana.
Kendi başımıza yaptığımız NAS sunucusu nasıl olur, uzun vadede?

Örneğin bir yazılım, lisans, film, müzik… Bunları tespit edince hesabın banlanmaya kadar gidiyor.
Google Fotoğraflar'a gidenlere bir şey olmuyordur umarım video olarak.

2 TB'ye 2.000 TL olması lazım, her neyse. USB bellekler o kadar gider mi?
Peki kendi yaptığımız NAS sunucusu nasıl olur?
Bendeki 15 yillik 8 ve 16 GB bellekler bile saglam halde. Daha once sen mi acmistin NAS konusu? Gerci acan kişi 30 TB diyordu. Sen degildin o zaman. 30 TB NAS 50K kadar tutuyor. 6 tane 8 TB HDD ile.

Bendeki 15 yillik 8 ve 16 GB bellekler bile saglam halde. Daha once sen mi acmistin NAS konusu?
O zaman elimde olan USB var 2 tane yedekleme yapmak için. Bir tanede günlük kullanım için aldım. NAS konusunu daha önceden ben açtım ama 30 TB olan tarafı ben değildim.

Uzun lafın kısası fiziki diske devam. Bundan sonra 2 TB hayatta almam. Dediğiniz gibi daha iyi olur 3-4 tane 256 GB USB bellek. Ama o kadarına da ihtiyaç yok maalesef. @3613

Son düzenleme:
O zaman elimde olan USB var 2 tane yedekleme yapmak için. Bir tanede günlük kullanım için aldım. NAS konusunu daha önceden ben açtım ama 30 TB olan tarafı ben değildim.

Uzun lafın kısası fiziki diske devam. Bundan sonra 2 TB hayatta almam. Dediğiniz gibi daha iyi olur 3-4 tane 256 GB USB bellek. Ama o kadarına da ihtiyaç yok maalesef. @3613
Adet sayisi verinin onemine gore degisir. Hirsizi var, depremi, seli, yangini var. Bir yerde tutmak yerine bir kac farkli yerde tutarsiniz verileri, kaybolmaz.

Gecen haftanin haberi G. Kore'de devlet memurlarinin verilerinin saklandigi merkezin yedeklerinin olmadigi ve burasi yanninca hepsinin de yokoldugu idi. Adamlar yedek almamis. 😅😋

Adet sayisi verinin onemine gore degisir.

Bu konuyu biraz daha açabilir misiniz? Tam anlamadım. Sanırım siz fiziki depolama taraftarsınız, doğru mu anladım? Ya da yanlış mı anladım?

Gecen haftanin haberi G. Kore'de devlet memurlarinin verilerinin saklandigi merkezin yedeklerinin olmadigi ve burasi yanninca hepsinin de yokoldugu idi. Adamlar yedek almamis. 😅😋

Vah garibim, gitti bütün veriler. :D Kişisel kullanıcı olarak bizler düşünüyoruz ama koca ülke bunu yapmıyor.

Bu konuyu biraz daha açabilir misiniz? Tam anlamadım. Sanırım siz fiziki depolama taraftarsınız, doğru mu anladım? Ya da yanlış mı anladım?

Vah garibim, gitti bütün veriler. :D Kişisel kullanıcı olarak bizler düşünüyoruz ama koca ülke bunu yapmıyor.
Kedinin resimleri onemlidir tabii de onun icin 5 kopyaya ihtiyac duymazsin. Ama muhasebe kayitlarin icin uc farkli sehirde 6 farkli kopya bile yetmez bazen dusununce.