Herkese esenlikler,

Bu konumuzda BIOS ekranına girmek için F12, delete, F2 seri seri basıp yine girmedi diye 3-5 yeniden başlatma ile sinir olmanızı engelleyecek bir komutla karşınızdayım. Artık format atarken tek seferde BIOS'a girebileceksiniz :)

Öncelikle yine Windows + r ile yönetici izinleriyle Terminal'e giriyoruz.

Ve aşağıdaki kodu yazıyoruz:

shutdown /r /fw /f /t 0

1715984444238.webp

Daha sonrasında yeniden başlatma işlemi başlıyor ve yeniden başladığında bizi doğrudan BIOS ekranına yönlendiriyor!

1715984499745.webp

1715984512343.webp

1715984518951.webp

Artık Windows kuruluyken BIOS ekranına ulaşmak daha kolay :)

Herkese esenlikler,

Bu konumuzda BIOS ekranına girmek için F12, delete, F2 seri seri basıp yine girmedi diye 3-5 yeniden başlatma ile sinir olmanızı engelleyecek bir komutla karşınızdayım. Artık format atarken tek seferde BIOS'a girebileceksiniz :)

Öncelikle yine Windows + r ile yönetici izinleriyle Terminal'e giriyoruz.

Ve aşağıdaki kodu yazıyoruz:

shutdown /r /fw /f /t 0

Eki Görüntüle 47538

Daha sonrasında yeniden başlatma işlemi başlıyor ve yeniden başladığında bizi doğrudan BIOS ekranına yönlendiriyor!

Eki Görüntüle 47539

Eki Görüntüle 47540

Eki Görüntüle 47541

Artık Windows kuruluyken BIOS ekranına ulaşmak daha kolay :)
Gerek yok böyle teferruatlara, benim anakart zaten canı istediği için her ilk açılışta BIOS'a giriyor. :) (Hala çözümünü bulamadım. :( )

Güzel rehber.

Komutları açıklasaydın keşke, neyse ben açıklayayım.

shutdown sistemi detaylı olarak boot etmek için olan bir komut aracı. /r komutu restart anlamına gelen yeniden başlatma komudu. /fw firmware anlamına gelen açılışta BIOS'un açılmasını sağlayan asıl komut. /t time anlamına gelen zamanı ayarlama komudu, /t 0 = 0 saniye de işlemi gerçekleştir. /f ise force yani uygulamaları zorla kapatarak işlemleri gerçekleştiriyor, bunu komuttan silmenizi öneririm.

BIOS tuşları bozuk laptop kullananlar bu çileyi bilir ne zor bir şey arkadaş ya.

Son düzenleyen: Moderatör: