Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
5
Merhaba, Windows 10 22H2 19045.4123 sürümünü kullanıyorum. Birkaç gündür bir güncelleştirme böyle bir hata veriyor:

Ekran Alıntısı.webp

Sebebi ne olabilir, ne yapabilirim?

Çözüm
KB5001716 güncellemesi hocam. Acaba Windows tarafında mı yine aynı sorunlar oldu bu güncellemede?
Tabii ki yeni bir sorun, Windows bunun için henüz bir açıklama yapmadı ve şu an elindeki tek çözüm güncellemeyi gizlemek. Bu problem de çok yeni, 24 saatlik bile değil o kadar söyleyeyim.

* Yüklü uygulamalar kısmından güncellemeyi kaldır ve bilgisayarı yeniden başlat. Şansın varsa güncelleme yüklü olarak sistem yeniden açılmış olacaktır. Onun harici tek çözüm gizlemek şu anlık.

@Kedicik,

Maalesef. Windows Update Sorun Gidericisi de, konuda yazanlar da bir işe yaramadı. Sorun hâlâ devam etmekte.
Biraz daha bakındım ve çoğu kişinin bir ay öncesine kadar aynı sorunları yaşadığını gördüm. Hâlâ daha sorunu çözememiş insanlar var mış. Diğer güncellemeleri beklemekten başka çare yok gibi gözüküyor ama bu konuya bir bakabilirsin:

Biraz daha bakındım ve çoğu kişinin bir ay öncesine kadar aynı sorunları yaşadığını gördüm. Hâlâ daha sorunu çözememiş insanlar var mış. Diğer güncellemeleri beklemekten başka çare yok gibi gözüküyor ama bu konuya bir bakabilirsin:

Hocam bu sorun Microsoft Store'nin açılmasına engel oluyor glb Microsoft Store'ye giremiyorum :(

Bahsi geçen güncelleme KB5034441 ise Windows bu güncellemeyle alakalı çözüm yayınlayana kadar gizleyebilirsin:

wushowhide. Diagcab aracını indir.
- http://download.microsoft.com/download/F/2/2/F22D5FDB-59CD-4275-8C95-1BE17BF70B21/wushowhide.diagcab

• İndirdiğin dosyaya çift tıkla ve İleri diyerek devam et.
  • Sonrasında araç güncellemeleri arayacak ve sorunları tespit etmek için bir tarama gerçekleştirecek.
  • Buradaki kısım bittikten sonra Güncellemeleri gizle seçeneğine tıkla.
  • Karşına henüz yüklenmemiş güncellemeleri içeren bir sayfa gelecek.
  • Oradan KB5034439'u seç ve İleri diyerek devam et.
Bundan sonra güncelleme gizlenmiş olmalı. Bu güncellemeyle ilgili fix ya da yeni yama gelince tekrardan görünür hale getirip sistemi yeniden başlat. Ardından tekrar kurmayı denersin.