Normal bir kullanımda ağır işler haricinde sık çalışmıyorken şarja takılı olup uyku modunda bir anda çalışmaya başlayıp daha periyodik biçimde tekrarlamasının sebebi neler olabilir? Monster Abra A7 v14.6 modeli kullandığım laptopta.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Hayir, hazirda bekletme farkli bir ozellik. Bu ozelligin butun olayi, uykuya aldiginizda bilgisayarin hala internete bagli kalmasini ve belli basli islevleri yapabilmesini ve bilgisayarin uykudan daha hizli uyanmasini (modern bilgisayarlar, ozellikle de laptoplar, zaten bu konuda hizli) sagliyor ancak tam uyku gibi bir mod olmadigi icin, CPU'nuz isiniyor olsa gerek.CMD üzerinden kontrol ettiğimde bahsettiğiniz özelliğin açık oldugunu gördüm hocam. Bunu kapatınca uyku modu yerine hazırda mı bekletir yalnızca onu anlayamadım. Çıktıyı da paylaşayım:
Bence cok da gerekli bir sey degil. Rahatlikla kapatilabilir. Fast Startup gibi bu da sacma sorunlara sebep acabilen, bence getirisi goturusunden daha az bir ayar.
Yonetici olarak bir Powershell penceresi acin. Sonra bu komutu girin:
reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Power /v PlatformAoAcOverride /t REG_DWORD /d 0 /fBu komuttan sonra, sisteminizi yeniden baslatin. Modern Standby'in kapanmis olmasi lazim.
Geri acmak isterseniz:
reg delete "HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Power" /v PlatformAoAcOverride /f- Katılım
- 27 Ocak 2024
- Makaleler
- 7
Batuşş 3
Uzman
Tam olarak 2 olasılık var.Normal bir kullanımda ağır işler haricinde sık çalışmıyorken şarja takılı olup uyku modunda bir anda çalışmaya başlayıp daha periyodik biçimde tekrarlamasının sebebi neler olabilir? Monster Abra A7 v14.6 modeli kullandığım laptopta.
1:Laptop uykuda bile ısınıyor.
2:Şu üstteki arkadaşın attığı zımbırtıdanda olabilir.Modern standby olan.
Bencede.Yanlis anlamadiysam su zimbirtidan dolayi olsa gerek.
Ama genelde hiç bi cihaz uykudayken ısınmaz.
İşlemci zirvede yapıyo olabilir yani kullanımı 0 dan 100 e çıkıp düşüyoda olabilir ama kaç saniye kaç dakka sürüyo bu fan hızı yükselmesi uyku modundan çıkmadığı sürecemi ?Normal bir kullanımda ağır işler haricinde sık çalışmıyorken şarja takılı olup uyku modunda bir anda çalışmaya başlayıp daha periyodik biçimde tekrarlamasının sebebi neler olabilir? Monster Abra A7 v14.6 modeli kullandığım laptopta.
BordoBereli 18
Becerikli
Hocam bence de öyle.Yanlış anlamadiysam su zimbirtidan dolayi olsa gerek.
Burkii 3
Yetkin
CMD üzerinden kontrol ettiğimde bahsettiğiniz özelliğin açık oldugunu gördüm hocam. Bunu kapatınca uyku modu yerine hazırda mı bekletir yalnızca onu anlayamadım. Çıktıyı da paylaşayım:Yanlis anlamadiysam su zimbirtidan dolayi olsa gerek.
Bi süre gidip gelince uykudayken ısındığını fark ediyorum hocam normal kullanımda yaşamıyorken.1:Laptop uykuda bile ısınıyor.
2:Şu üstteki arkadaşın attığı zımbırtıdanda olabilir.Modern standby olan.
Mesela hocam şöyle diyeyim, uyku modunda fanların hızı yükseldiğinde uykudan çıkardığımdan bir süre sonra onların sesi de gidiyor. Uykudayken dediğiniz gibi anlık 100'e sıçrayıp düşme durumu da olabilir gibi geldi bana.İşlemci zirvede yapıyo olabilir yani kullanımı 0 dan 100 e çıkıp düşüyoda olabilir ama kaç saniye kaç dakka sürüyo bu fan hızı yükselmesi uyku modundan çıkmadığı sürecemi ?
- Makaleler
- 7
Hayir, hazirda bekletme farkli bir ozellik. Bu ozelligin butun olayi, uykuya aldiginizda bilgisayarin hala internete bagli kalmasini ve belli basli islevleri yapabilmesini ve bilgisayarin uykudan daha hizli uyanmasini (modern bilgisayarlar, ozellikle de laptoplar, zaten bu konuda hizli) sagliyor ancak tam uyku gibi bir mod olmadigi icin, CPU'nuz isiniyor olsa gerek.CMD üzerinden kontrol ettiğimde bahsettiğiniz özelliğin açık oldugunu gördüm hocam. Bunu kapatınca uyku modu yerine hazırda mı bekletir yalnızca onu anlayamadım. Çıktıyı da paylaşayım:
Bence cok da gerekli bir sey degil. Rahatlikla kapatilabilir. Fast Startup gibi bu da sacma sorunlara sebep acabilen, bence getirisi goturusunden daha az bir ayar.
reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Power /v PlatformAoAcOverride /t REG_DWORD /d 0 /fBu komuttan sonra, sisteminizi yeniden baslatin. Modern Standby'in kapanmis olmasi lazim.
Geri acmak isterseniz:
reg delete "HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Power" /v PlatformAoAcOverride /fBurkii 3
Yetkin
Hayir, hazirda bekletme farkli bir ozellik. Bu ozelligin butun olayi, uykuya aldiginizda bilgisayarin hala internete bagli kalmasini ve belli basli islevleri yapabilmesini ve bilgisayarin uykudan daha hizli uyanmasini (modern bilgisayarlar, ozellikle de laptoplar, zaten bu konuda hizli) sagliyor ancak tam uyku gibi bir mod olmadigi icin, CPU'nuz isiniyor olsa gerek.
reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Power /v PlatformAoAcOverride /t REG_DWORD /d 0 /f
Bu komuttan sonra, sisteminizi yeniden baslatin. Modern Standby'in kapanmis olmasi lazim.
Geri acmak isterseniz:
reg delete "HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Power" /v PlatformAoAcOverride /f
Çok teşekkürler hocam, kapatınca artık sistem kendini iptal etmiş gibi kapatıyor ama açınca kapağı yeniden çalışmaya başlıyor fanlarıyla beraber. Birkaç saniye geç başlaması benim için mühim değil ama uykudayken bu kadar ısıtması da çok gözüme batıyordu.
Yeni konular
-
-
-
En ucuz 18/12 ay garantili Gemini AI Pro nasıl alınır?
- Dolapdereli Sabri
-
-
-
-
-
-