Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

proximinus

Başarılı
Merhaba. Kullandığım dizüstü bilgisayarın hafızasını artırdım. İçinde gelen 500GB'lık SSD yetmeyince Samsung 970 EVO Plus 1TB satın aldım. Eski SSD'yi 1. slota yerleştirirken yeni aldığımı ise 0. slota yerleştirdim. Yapmak istediğim şey ise yeni aldığım SSD'ye Windows yüklememi taşıyıp eski SSD'yi veri kaybı olmadan yalnızca depolama birimi olarak kullanmak. Sistem dosyaları ve Bootloader taşınsa yeterli, diğer dosyalar eski SSD'de kalmalı. Bunu ISO dosyası kullanmadan Windows içinden yapma şansım var mı? Hazırda boş bir USB belleğim yok, boşuna da yeni bir tane almak istemiyorum.

Ayrıca dizüstüm Windows 11 ile geldi. Dediğim işlemi yaparsam ürün otomatik aktifleştirilir mi yoksa yeniden Windows satın almam mı gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani üstteki video ile diski olduğu gibi diğerine klonlayıp sonra sistemi yeni diskten açıp istemediğiniz eski dosyaları eski diskten silebilirsiniz. Uğraştırıcı bir yol gibi ama başka alternatif yok "tam olarak istediğiniz şey" için.

Muhtemelen disk klonlamak işinize çözecektir ancak sebepsiz şekilde disk değiştiğinde Windows saçmalamaya başlayabiliyor. Ayrıca hayırlı olsun.

Tam klonlama istemiyordum esasında, ama alternatif yok gibi duruyor. Teşekkür ederim.
Yani üstteki video ile diski olduğu gibi diğerine klonlayıp sonra sistemi yeni diskten açıp istemediğiniz eski dosyaları eski diskten silebilirsiniz. Uğraştırıcı bir yol gibi ama başka alternatif yok "tam olarak istediğiniz şey" için.
Sanırsam dediğiniz gibi, başka bir yol yok. Teşekkür ederim.
Muhtemelen disk klonlamak işinize çözecektir ancak sebepsiz şekilde disk değiştiğinde Windows saçmalamaya başlayabiliyor. Ayrıca hayırlı olsun.
Teşekkür ederim. Korkum buydu aslında, hem Bootloader'ın hem de Windows'un saçmalaması. Umarım sorun çıkarmaz çünkü kurtarma medyam yok.:(