895hak895

Uzman
Arkadaşlar ayarlardan uygulama ve gelişmiş uygulama ayarlarlarına ilk geldiğimde ayarınız kuruluşunuz tarafında yönetilmektedir diyor. Sonra bir kez daha hızlıca girdiğimde kayboluyor.
Sizce mining veya vb söz konusu olabilir mi? Dönüşlerinizi bekliyorum.

Hocam şu komutu CMD'yi yönetici olarak açıp girmeyi deneyin.

Kod:
reg delete "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\DataCollection" /v AllowTelemetry /f

Alternatif olarak şu kodları deneyebilirsiniz.

Kod:
reg delete "HKCU\Software\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\Policies" /f

Kod:
reg delete "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies" /f
reg delete "HKCU\Software\Microsoft\WindowsSelfHost" /f
reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\WOW6432Node\Microsoft\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsStore\WindowsUpdate" /f

Bu yazının bazen geldiğini söylemişsiniz. Policy tanımlaması varken her zaman görülür olur. Arkadaşın verdiği komutlar ise bazı Policy yapılandırmalarını siler. Ancak temiz bir format daha iyi olacaktır gibime geliyor.

Hasan hocamında dediği gibi temiz bir format atabilirsiniz. Bunun mining ile alakalı pek bir şey yok. Eğer ISO dosyasını Microsoft'un kendi sitesinden indirdiysen sorun yok diyeyim. Ama gidipde modlanmış lite vb. isolar kullandıysan onlara pek güvenmemelisin. Çünkü o ISO'yu düzenleyen kişilerin içine ne koyduğu belli olmaz. belki de modlanmış ISO kurduysan yapan kişi bu ayarınızı değiştirmenizi istemiyor. Kuruluş dediği yapan firma, ekip gibi düşünün. Eğer dediğim gibi orjinal kendi sitesinden bir ISO kurduysanız bu Microsoftun bazı ayarlara yaptığı mini mühürlerdir. Mining yok demektir. Modlanmış iso kullanıyorsanız temiz kurulum yapın. Bu hata bazen de, Windows'unuzun etkinleştirilmediği anlamına da gelebilir. Benim bildiğim böyle üstadım başka şeylerde olabilir yanlışım varsa düzeltiniz iyi sosyaller

Hasan hocamında dediği gibi temiz bir format atabilirsiniz. Bunun mining ile alakalı pek bir şey yok. Eğer ISO dosyasını Microsoft'un kendi sitesinden indirdiysen sorun yok diyeyim. Ama gidipde modlanmış Lite vb. ISO'lar kullandıysan onlara pek güvenmemelisin. Çünkü o ISO'yu düzenleyen kişilerin içine ne koyduğu belli olmaz. Belkide modlanmış ISO kurduysan yapan kişi bu ayarınızı değiştirmenizi istemiyor. Kuruluş dediği yapan firma, ekip gibi düşünün. Eğer dediğim gibi orijinal kendi sitesinden bir ISO kurduysanız bu Microsoft'un bazı ayarlara yaptığı mini mühürlerdir. Mining yok demektir. Modlanmış ISO kullanıyorsanız temiz kurulum yapın. Bu hata bazen de, Windows'unuzun etkinleştirilmediği anlamına da gelebilir. Benim bildiğim böyle üstadım başka şeylerde olabilir yanlışım varsa düzeltiniz iyi sosyaller

Hocam kendi sitesinden güncelleme yaptım. Modded vb söz konusu değil. Windows etkin ama aynı durumla karşılaşmaya devan ediyorum. Cevabınız için teşekkürler.