Blackss

Uzman
Arkadaşlar selam.

Dizüstü bilgisayarımın ayarlarında bir kısımda bu yazıyı gördüm. Acaba bir virüs falan mı ele geçirdi tedirgin oldum normal mi bu uyarı?

1764019541298.webp

Sorun GPO kaynaklı gibi duruyor, GPO(Group Policy) ortak kullanıcı merkezi diyebiliriz kısaca.

İnternette GPO Reset için kod arattığımda aşağıdaki kodu buldum bu 2 kod sorunu çözecektir.

Bu iki kodu Win+X>Terminal(Yönetici) olarak çalıştır ve yaz.
Kod:
RD /S /Q "C:\Windows\System32\GroupPolicy"
RD /S /Q "C:\Windows\System32\GroupPolicyUsers"
gpupdate /force
Daha sonra sistemi yeniden başlat ve bu iki kodu yaz. Bu iki kod da sistemde hatalı dosyaları yerine koyarak sorunu çözecektir.
Kod:
sfc /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Tekrar sistemim yeniden başlat.

Son düzenleme:
@bexonway, şimdi fark ettim bende de aynı şeyi diyor. Nedir bu?
2-3 farklı sebebi olabilir.
1) OOSu gibi üçüncü parti yazılımlar bazı ayarları kapatabilmek için GroupPolicy yöntemini kullanır o da bu ayara yol açar
2) İş ya da okul hesabınız açıksa aynı şekilde GroupPolicy yükler o da güvenlik açısından bazı ayarların değiştirilmesini engelleyeiblir
3) Default olarak gelen GroupPolicy'de, ayarlardan bazı şeylere müdaheleyi kapatırsanız yetkiniz dışındaki ayarlarda böyle bir görüntüyle karşılaşabilirsiniz.

@bexonway, oosu nedir bilmiyorum zaten herhangi 3. parti veya bilinmeyen uygulama kullanmıyorum. Yani bu durum, bu yazı olumsuz bir şey mi? Düzeltmem gereken bir şey var mı?

Dizüstü bilgisayarınız da ürün anahtarınız orijinal mi? Yoksa kendiniz herhangi bir siteden ürün anahtarı satın aldınız mı?

Sormamın sebebi;

Ben bu durumu şöyle bildiğimi varsayıyorum. Yanlışım olabilir kusura bakmayın lütfen.
Sitelerde satılan bu ucuz ürün anahtarların da bu durum var. Çok çok eskiden, Win8.1 zamanların da bir ara bende böyle bir yazı ile karşılaşmıştım ve başka bir satıcıdan satın almıştım o yazı ortadan kalkmıştı.

Geçmişte bunu satıcıya sorduğumda şöyle bir cevap gelmişti.
"Kurumlara toplu lisans satışında verilen ürün anahtarlarından biri. Yani X adında bir okulun, şirketin vs toplu bir şekilde Windows anahtarı satın alımını sağlıyor, ancak elinde fazla olanları böyle sitelerde satışını yapıyorlar."

Satıcıdan böyle bir bilgi alınca bende Microsoft ile iletişime geçip ürün anahtarını sorguladığım da bana bir firma adına ait olduğunu söylemişti.

Şu anda da bu durum böyle mi, hala oluyor mu bilgim yok. Konuyu görünce bu yaşadığım aklıma geldi.

Sonra yine de içim rahat etmedi uğraşamadım ve gittim Vatan Bilgisayar'dan kutulu ürün anahtarı aldım.

Son düzenleme: