- Öncelikle hizmet hala çalışıyorsa, Durdur'u seçin.
- Hizmet adını vurgulayın, sağ tıklayın ve Kopyala'yı seçin. Bu, hizmet adını panoya kopyalar.
- Özellikler iletişim kutusunu kapatmak için Tamam'a tıklayın.
- Şimdi Başlat Menüsü'nü açın ve
cmdyazıp arayın. - Çıkan sonuca sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır deyin.
- Sonrasında
sc delete SERVİSADIyazarak istediğiniz servisi silebilirsiniz. - Komutu çalıştırmak ve hizmeti silmek için Enter tuşuna basın.
- Komutu silince Hizmetler uygulamasında hata alabilirsiniz. Bu hatayı gözardı edin zira o servis artık yok.
Detaylar
Kim cevapladı?Bazı hizmetleri durdursan bile tekrardan aktif oluyor.
- Makaleler
- 1
Acer Quick Access deli edecekti beni, ekranda koskoca Caps Lock işareti çıkıyordu. Sildim ama umarım sorun çıkarmaz ileride.
Hangi hizmetler?Bazı hizmetleri durdursan bile tekrardan aktif oluyor.
Evet çıkıyor, 2 saniye gösteriyor. Bence faydalı bir özellik.Acer Quick Access deli edecekti beni, ekranda koskoca Caps Lock işareti çıkıyordu. Sildim ama umarım sorun çıkarmaz ileride.
Son düzenleyen: Moderatör:
Önceden bu komutu kullanıyordum ben de. Hepsini hatırlamıyorum ama Windows Update, görev zamanlayıcısı, Windows Defender vb. gibi servisler. Tabii bu servisleri sildiğinizde pişman oluyorsunuz ama iş işten geçmiş oluyor. Önceden antivirus kullanmadığım zamanlar Windows Defender'ı Windows kurulumundan direkt silip tekrar kurardım o şekilde kökten kurtulmuş oluyordum.
Son düzenleyen: Moderatör:
Önceden bu komutu kullanıyordum ben de. Hepsini hatırlamıyorum ama Windows Update, görev zamanlayıcısı, Windows Defender vb. gibi servisler. Tabii bu servisleri sildiğinizde pişman oluyorsunuz ama iş işten geçmiş oluyor. Önceden antivirus kullanmadığım zamanlar Windows Defender'ı Windows kurulumundan direkt silip tekrar kurardım o şekilde kökten kurtulmuş oluyordum.
Defender'ı kapatamazsınız. Benim bahsettiğim Reklamlar, Gizlilik, Bing arama sonuçları ben bu tür servisleri kapatıyorum.
Defender'ı kapatamazsınız. Benim bahsettiğim reklamlar, gizlilik, Bing arama sonuçları ben bu tür servisleri kapatıyorum.
Windows kurulumundan yani ISO dosyasının içindeki wim dosyasından NTLite programı ile kalıcı siliyordum. Defender'i WinPE ile boot edip her türlü Defender'in dosyalarını silebilirsin. Bilene yöntem çok.
Windows kurulumundan yani ISO dosyasının içindeki wim dosyasından NTLite programı ile kalıcı siliyordum. Defender'i WinPE ile boot edip her türlü Defender'in dosyalarını silebilirsin. Bilene yöntem çok.
Defender gerekli.
- Makaleler
- 9
"Kapat Çeneni Windows 10" isimli araç da epey işe yarar. Bu daha çok gizlilik odaklı.
www.oo-software.com
O&O ShutUp10++ - O&O Software GmbH
O&O ShutUp10++: Free antispy tool for Windows 10 and 11 Download Version 1.9.1444, File size 2074KB. Released on: 02/12/2025 O&O ShutUp10++ means you have full control over which comfort functions under Windows 10 and Windows 11 you wish to use, … Continue reading →