Detaylar
Kim cevapladı?The Semih
Başarılı
- Makaleler
- 1
Ghost Spectre Windows 10 kullan kafam rahat 4 yıldır.Bıktım. Reklam, üyelik, bloat, sistemi çökerten update. 2021 yılında Windows 11 geldiğinden beri Windows işte böyle bir çöplük oldu. Bir bilgisayarın update ile ne hale geleceği belli değil artık. Her update de bir planlı eskitme yapılıyor ve sonra da bir Copilot+PC reklamı ve bu internette de değil, bizim başlat menümüzde çıkıyor. Artık bilgisayarımızı açtığımızda bir masaüstü değil, bir Microsoft 365 üyelik reklamı ile açıyoruz bilgisayarı. Yeni bilgisayar aldın, kurulum ekranı bitti hemen masaüstü mü, hayır! Xbox, EA Play, Microsoft 365, Microsoft hesabı, Onedrive reklamı ve zorunlu Windows güncelleştirmeleri. Şahane öyle değil mi? Sizce farklı bir işletim sistemine geçme vakti gelmiyor mu?
- Makaleler
- 19
LTSC deneyin derim hocam.Bıktım. Reklam, üyelik, bloat, sistemi çökerten update. 2021 yılında Windows 11 geldiğinden beri Windows işte böyle bir çöplük oldu. Bir bilgisayarın update ile ne hale geleceği belli değil artık. Her update de bir planlı eskitme yapılıyor ve sonra da bir Copilot+PC reklamı ve bu internette de değil, bizim başlat menümüzde çıkıyor. Artık bilgisayarımızı açtığımızda bir masaüstü değil, bir Microsoft 365 üyelik reklamı ile açıyoruz bilgisayarı. Yeni bilgisayar aldın, kurulum ekranı bitti hemen masaüstü mü, hayır! Xbox, EA Play, Microsoft 365, Microsoft hesabı, Onedrive reklamı ve zorunlu Windows güncelleştirmeleri. Şahane öyle değil mi? Sizce farklı bir işletim sistemine geçme vakti gelmiyor mu?
Th3RealKayseriLee
Üstün
8.1 zamanı bu kadar sıkıntılı değildi ne olduysa 10 ve sonrasında oldu. O zamandan beri sağdan soldan debloat yapa yapa kullanırım. İşletim sistemi hafifliyor mu biraz ama gün sonu iş görecek hale geliyor. Riot oyunları ve Windows gerektiren bir şeyler kullanmıyorsanız farklı işletim sistemlerine göz atınız.
Vâveylâ
Başarılı
Windows 11'den her zaman nefret etmişimdir. 14 Ekim 2025'e kadar bir kere bile ISO'sumu alıp yazdırmadım bile. Windows 10'un desteği bitince kurdum, 1 hafta sonra tekrar 10'a döndüm. Şu an bir SSD'de 11 kurulu, ona da akşam saatleri kullanıyorum. Linux'a geçmek istiyorum da hem çok zor geliyor hem de nereden başlayacağımı bilemiyorum. Q4OS kullanıyordum, masaüstüne bir oyun kısayolunu 10 dakika da yapay zeka ile atabildim o derece anlamıyorum. je*frey e*stein (bilerek özel ismi büyük harfle yazmadım) olaylarından sonra Bill Gates'den de nefret ettim bu yüzden komple Windows'u silesim var.
RockyHighway79
Üstün
Ya şıkır şıkır akıyo'muş, he abi ya. Bu kadar insan boşuna şikayet ediyor demi. Sen epey bi' süredir kullandığın için şıkır şıkır aktığını sanıyorsun yüksek ihtimalle. Performans konusunda Windows 10 ile kıyaslayınca solda sıfır kalıyor Windows 11.Şıkır şıkır akıyor bende. Windows 11 Pro. Yerel hesap. CMD ile etkinleştirme. Sadece başlangıç programlarını kapadım ve birkaç tane de program sildim. To do list falan.
Asily
Üstün
Daha önceden Ubuntu kullanmıştım. Biraz da olsa beğensemde terminal olayı benim canımı çok sıkmıştı. Sürekli terminal kullanmak çok sıkıcı oluyordu.Linux veya modlu Windows versiyonlarına davet ediyorum sizi hocam.
Modlu Windows benim cihazımda sürekli sıkıntı çıkarıyor driver tarafında. Driver kurulmuyor falan gibi, kendi yaptığım modlu Windows’ta bile öyle oldu bir sürü bilgisayarlarda çalıştırdım ama kendi bilgisayarımda bir türlü çalışmadı.Microsoft olmuş sana Microslop. Linux Mint gibi alternatiflere yönelin veya Atlas OS, Winutil, ShutUp10 tarzı programlar kurun. Ben Windows'u modlamadan kullanan insanlara hayret ediyorum gerçekten.
Wartz
Üstün
- Makaleler
- 5
O zaman Modlu Windows kullanmak daha mantıklıdır hocam. Ben aylardır modlu Windows kullanıyorum ve gayet memnunum. AI slop tarzı şeyler yok ama boot ettiğinde interneti kesmen gerekebilir.Daha önceden Ubuntu kullanmıştım. Biraz da olsa beğensemde terminal olayı benim canımı çok sıkmıştı. Sürekli terminal kullanmak çok sıkıcı oluyordu.
Asily
Üstün
Peki önerdiğiniz bir dağıtım var mı? ZorinOS düşünüyorum, Mint önerenler olucak ama arayüzü hiç hoşuma gitmiyor.Sizi Linux'a davet ediyorum. Eminim memnun kalacaksınız.