Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yusakaraa

Uzman
Yer
Sakarya
Microsoftun kendi sitesinden indirdiğim orjinal ISO ile kurulum yapmıştım, ne kod ile ne başka bir şekilde bir etkinleştirme yapmadım ona rağmen sistemimde etkinleştirilmiş durumdaymış. Ben de Windows'u etkinleştir yazısı neden bende yok diye merak ediyordum.

Hiçbir şey yapmadığım halde neden bu şekilde olur merak ettim açıkçası.
1744835805158.webp

Microsoft'un kendi sitesinden indirdiğim orijinal ISO ile kurulum yapmıştım, ne kod ile ne başka bir şekilde bir etkinleştirme yapmadım ona rağmen sistemimde etkinleştirilmiş durumdaymış. Ben de Windows'u etkinleştir yazısı neden bende yok diye merak ediyordum.

Hiçbir şey yapmadığım halde neden bu şekilde olur merak ettim açıkçası.
Eki Görüntüle 141261

Etkinleştirme geçmişinizi bilmiyoruz.
Sıfır mı aldınız, yoksa 2. El mi?
Siz yapmadıysanız veya sizden once etkinleştirilmiş PC yerel hesap kurulumda key girmesenizde oto etkinleştirir.

Microsoft hesabına bağlı lisans ile aktifleşmiş. Gayet normal.
Fakat işin garip kısmı hesap bana ait ve herhangi bir etkinleştirme işleminde bulunmadım.
Etkinleştirme geçmişinizi bilmiyoruz.
Sıfır mı aldınız, yoksa 2. El mi?
Siz yapmadıysanız veya sizden once etkinleştirilmiş PC yerel hesap kurulumda key girmesenizde oto etkinleştirir.
Anakartımı 2.el almıştım fakat üstüne kim bilir kaç BIOS güncellemesi ve Format atmışımdır. Ayrıca Casper, Lenovo gibi firmaların hazır sistemlerinde oluyor bu olay diye biliyorum. Anakart; ASUS Prime B450 M-K II

Fakat işin garip kısmı hesap bana ait ve herhangi bir etkinleştirme işleminde bulunmadım.

Anakartımı 2.el almıştım fakat üstüne kim bilir kaç BIOS güncellemesi ve Format atmışımdır. Ayrıca Casper, Lenovo gibi firmaların hazır sistemlerinde oluyor bu olay diye biliyorum. Anakart; ASUS Prime B450 M-K II

15 yıl belki daha fazladır ofis, Microsoft Free key kullanıyorum. Forumlarda onlarca key verdim,
Online key ile direk oto etkinleştirme yapılırsa BIOS guncellemeden sonra sorun yasama olasılık cok yuksek.
Online etkinleştirme nedense teyitsiz gibi, anlayamıyorsun guven vermiyor.
Manuel etkinleştirme ile etkinleştirme yapmada sorun neredeyse sıfıra yakın.
Format atsan key girmesen yerel kursan bile Pro ise sonu 3V66T dijital lisans ile etkinleştirir.
Cunku internete baglandıgın anda Microsoft sunucular PCni algılar.
PC'nin donanım kimligi ile Microsoft'tan etkinleştirme esnasında alınan onay kimligi eslesince etkinleştirme saglanır.

@yusakaraa, daha önceden hesabın bağlıyken aktifleştirme yaptın mı?
Sadece 3. parti yazılım ile yaptım yıllar önce. İsmi Kmspico idi sanırım.

15 yıl belki daha fazladır ofis, Microsoft Free key kullanıyorum. Forumlarda onlarca key verdim,
Online key ile direk oto etkinleştirme yapılırsa BIOS guncellemeden sonra sorun yasama olasılık cok yuksek.
Online etkinleştirme nedense teyitsiz gibi, anlayamıyorsun guven vermiyor.
Manuel etkinleştirme ile etkinleştirme yapmada sorun neredeyse sıfıra yakın.
Format atsan key girmesen yerel kursan bile Pro ise sonu 3V66T dijital lisans ile etkinleştirir.
Cunku internete baglandıgın anda Microsoft sunucular PCni algılar.
PC'nin donanım kimligi ile Microsoft'tan etkinleştirme esnasında alınan onay kimligi eslesince etkinleştirme saglanır.
O zaman anakart 2.el olduğu için anakartın benden önceki sahibi yapmış olabilir mi yani?

Sadece 3. parti yazılım ile yaptım yıllar önce. İsmi KMSpico idi sanırım.

O zaman anakart 2.el olduğu için anakartın benden önceki sahibi yapmış olabilir mi yani?

Aynen siz yapmadıysanız, o kesin yapmış.
Durduk yerde etkinleşme olmaz spico format atınca gider zaten.
Ya ucuz key almış, ya da HWID, mas yapmış.

Çözüm