Detaylar
Kim cevapladı?Alucardll
Çalışkan
Hocam, sistemin stabil çalışması için her özelliği açmamak gerekiyormuş. Kendi araştırmamla bazı ayarları yaptım ve acaba yanlışlıkla açmış olabileceğim bir ayar sorun yaratır mı, kontrol edebilir misiniz?
@duranforreal @3613 @yusufklncc @K13N
yusufklncc
Üstün
- Makaleler
- 9
Şu an işaretledikleriniz bir sorun yaratmaz. Yanındaki soru işaretinden eğer kullandığınız şeyler değilse devre dışı bırakabilirsiniz. Zaten script değişiklikleri geri almayı da destekliyor.
K13N
Başarılı
Scriptin asıl amacı performans artırmak değil Microsoft'a giden telemetrileri olabildiğince azaltmak. Aslen gizlilik aracı yani. Tabi doğrudan olmasa da bazı senaryolarda, özellikle oyunlardaki 1% low değerlerini olmak üzere performansı da artırıyor, fena olmuyor yani. Her format attığımda essential kısmından kendime göre yaptığım ayarlar:
Not: Kullandığın cihaz dizüstüyse "Disable Hibernation" seçeneğini kullanmaman daha yararlı olur.
Senin sorduğun sorulara gelirsek, günlük kullanımda bir sıkıntı benim söylediğim ayarlarla çıkmaz ama örnek olarak; GameDVR'ı kapatırsan Xbox uygulamasından oyun oynarken arkadaşlarından davet alamaz veya davet gönderemezsin, Disable ConsumerFeatures seçeneğini seçersen yine Microsoft Store'da ve Xbox uygulamasında türlü problemler çıkabilir. O yüzden ayarları doğru yapmak önemli. Tüm Windows sürümleriyle uyumlu. Artısı çok, yanlış ayar yapmadığın sürece eksisi yok.
Not: Kullandığın cihaz dizüstüyse "Disable Hibernation" seçeneğini kullanmaman daha yararlı olur.
Senin sorduğun sorulara gelirsek, günlük kullanımda bir sıkıntı benim söylediğim ayarlarla çıkmaz ama örnek olarak; GameDVR'ı kapatırsan Xbox uygulamasından oyun oynarken arkadaşlarından davet alamaz veya davet gönderemezsin, Disable ConsumerFeatures seçeneğini seçersen yine Microsoft Store'da ve Xbox uygulamasında türlü problemler çıkabilir. O yüzden ayarları doğru yapmak önemli. Tüm Windows sürümleriyle uyumlu. Artısı çok, yanlış ayar yapmadığın sürece eksisi yok.
Son düzenleme:
duranforreal
Üstün
Bence hepsi hiçbir sorun yaratmayacak ayarlar gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.Hocam, sistemin stabil çalışması için her özelliği açmamak gerekiyormuş. Kendi araştırmamla bazı ayarları yaptım ve acaba yanlışlıkla açmış olabileceğim bir ayar sorun yaratır mı, kontrol edebilir misiniz?
Eki Görüntüle 192257
Yeni konular
-
-
Elektronik Seçili Lenovo laptoplarda %5 indirim kampanyası
- Fırsat Ekibi
-
-
Batman'da bir çocuğun yaktığı karton, arabayı tutuşturdu
- Michael MYERS
-