Sürprizbozan Witcher 1: Enchanted Edition, Witcher evrenini en iyi yansıtan oyun

Geraltın kılıcı 57

Üstün
Yer
Cintra
Şu anda hızlıdan bir giriş yapıyorum: Witcher 1 benim bugüne kadar oynadığım en iyi oyunlardandır. Adamlar Witcher 2'nin ve Witcher 3'ün ana hikayesinden daha iyi bir ana hikaye tasarlayıp üstüne Ubisoft mantığını güzelleştirmişler. Oyun ciddi manada mükemmel! Tabii eksileri yok mu? Tabii ki var. Özellikle dövüş sistemi pek iyi değil ancak oynarken çok umursayacağınızı düşünmüyorum çünkü oyun bunu kurgusuyla bayağı bir tedavi ediyor.

Hikaye
Witcher 1'in hikayesi kitapların sonundan başlasada Witcher: Son Dilek adlı kitabın işleyişiyle benzerlik ve hatta kopyalama gösterir. Pek tabii oyundayki bazı kısımlar değişmiştir. Mesela, kitapta Yen ile çıkıyorsa sonunda Triss ile çıkıyor (Shani ile çıksanız bile Witcher 2'de oyun sizi Triss ile çıktınız olarak varsayıyor). Neyse biz çıkma muhabbetlerini boş verelim ve oyunun işleyişinde geçen hikayelere geçelim: Witcher 1'in hikayesi ilk olarak Semender adlı örgütün Kaer Morhen'a saldırmasıyla başlıyor. "Bu örgüt neden bunu yapıyor?" diye sorarsanız, yapmalarındaki sebep dünyanın sonuna doğru hazırlanmak. Witcher 3'ün sonunda hani "Cirilla gitmedi, Witcher oldu." diyenler var ya he onların alayı Witcher 1 oynamamıştır! Jacques de Aldersberg (Alvin) adlı karakter bunu bize önceden belirtir ancak Geralt intikam duygusu ile hareket ettiği için Jacques de Aldersberg'ü öldürür ve Witcher evreninde bir Thanos'un olamayacağını bize kendi görüşüyle gösterir.

Tıkanma/İkilem
Witcher 1'de en sevdiğim şey tıkanmak/ikilemde kalmak olabilir. Bu oyunda çeşitli felsefi muhabbetler ve görüşlerin ayrılığı mevcut ve bu sebeple Witcher evrenini tanıtan en iyi yapım kendisi. Mesela, Foltest bir süper güç (doktriner) gibi hareket ederken kızı Adda kendi çıkarları adına hareket eder veya ACT 4'te karşılaştığımız Toruviel (iç burukluğumdur) kendisi bir köyü rehin almış ve Yanan Gül Tarikatı'ndan kurtulmaya çalışıyor. Bu sebeple çocukları ve sivil vatandaşları rehin almış. Ben ise çocukları ve vatandaşları katlettiğini düşünerek kendisini biçtim. Bu sebeple de oyunun save'ini geri alıp bu sefer doğru kararı tercih ettim.

Alvin'e rahmetle...

Bunun remastered'ı gelmeyecek mi CD Projekt RED şaplağı yersin ansızın. Witcher 2 çok karışıktı bitirdim ama hiçbir halt anlamadım. Witcher 3'ü ise 3 kere bitirdim herhalde, her birinde keyif aldım.

Eski oyunlara karşı önyargısı olmayan hatta eski oyunları daha bile seven ve witcher'ın kitaplarını da okumuş birisi olarak, o dövüş sistemi olmasa bu oyunu oynayabilirdim. Acaba kim böyle bir dövüş sistemi yapmayı önerdi ? Sahi bir de remake'i vb. gelecekti bu oyunun. O nerede kaldı acaba..

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknik detaylara değinmeden Witcher 1 hakkında söylenecek tek şey, evrene ve kitaba sağdıktır. Anlatılan hikaye derindir, gezdiğin heryerde evrenin dokusunu hissedersin. Ben de birkaç kez severek oynayıp bitirmişimdir.

Witcher 1'i oynadıktan sonra Witcher 2 çok yavan hissettiriyor.

Dövüş sistemi Dragon Age: Inquisition'dan daha iyi hissettiriyor. İzometrik açıdan oynarsan oyun net çok iyi. Ekleme olarak oyunda hile aç her şeyi al ve hikayeye odaklan. Ben öyle yaptım.

Bunun remastered'ı gelmeyecek mi CD Projekt RED şaplağı yersin ansızın. Witcher 2 çok karışıktı bitirdim ama hiçbir halt anlamadım. Witcher 3'ü ise 3 kere bitirdim herhalde, her birinde keyif aldım.
Witcher 4 çıktıktan sonra Witcher 1'in remake gelecek."

Aşırı basit, neyi anlamadınız?
  • Zayıf, küçük düşmanlar: Z tuşuna basıp savaşıyorsunuz.
  • Güçlü, büyük düşmanlar: X tuşuna basıp savaşıyorsunuz.
  • Hem zayıf küçük hem güçlü büyük düşmanlar: C tuşuna basıp savaşıyorsunuz.
Bu kadar. Bir şey yapmıyorsunuz. Ayrıca sol tık yapıp sarı ikon geldiğinde:
  1. İlk turda sarı ikon yavaşça dönüyor, zamanında tıklıyorsunuz.
  2. İkinci turda hızlanıyor, yine tıklıyorsunuz.
  3. Üçüncü turda daha hızlı dönüyor, yine zamanında tıklıyorsunuz.
Sonra döngü normale dönüyor ve ilk turdan başlıyorsunuz. Bence dövüş sistemi oldukça güzel. Üstelik özellikleri geliştirdiğinizde dövüş kısmına yeni animasyonlar ve farklı şeyler ekleniyor, bu da sistemi daha zevkli hale getiriyor.

@Umut000, Bir witcher oyununda kombatın strateji tarzında olmasını anlamadım. Yok sarı ikon geldiğinde tıkla yok şu zamanda tıklama, LoL mü bu? Bir witcher oyununun yapması gereken en iyi şey lore, grafik veya hikaye değil, açık ara kombat sistemidir. Bir witcher, ana karakterin kılıç ustası olan mutant bir canavar avcısı olduğu bir oyunu oynuyoruz. Biçme, kesme, kan, vahşet, güçlü yaratıklar güçlü büyücüler, savaş planlaması, atmosfer... Sana o kombatın o fight'ın hissiyatını hakkını verebilmeli. Ben bu oyundan hiçbir zaman bu hissiyatı alamadım ve attığınız kombat sistemine bakılırsa, hiçbir zaman da alamayacağım gibi.

Son düzenleme:
LoL oynamadım, ne demek istediğinizi anlamıyorum, bilmiyorum.
Biçme, kesme, kan, vahşet, güçlü yaratıklar güçlü büyücüler, savaş planlaması, atmosfer... Sana o kombatın o fight'ın hissiyatını hakkını verebilmeli.
Zaten sana söyledim, geliştirme yaparsan yeni savaş animasyonları açılıyor ve daha farklı savaşlar yapabiliyorsun. Bir oyunu denemeden bu hissiyatı anlayamazsın. Konuşması kolay ama oyuna girince ne demek istediğimi anlarsın. Ben de zamanında Witcher serisine girmek istememiştim, ama oynadıktan sonra her şeyin aslında ne kadar kolay olduğunu gördüm. Bu oyun hızlı bir oyun değil; illa hızlı aksiyona gireyim, hızlı savaşayım gibi bir şey bekliyorsan, Witcher 3'e yönelmen gerekiyor.

Son düzenleme:
Ben bu oyundan hiçbir zaman bu hissiyatı alamadım.

Bir oyunu denemeden bu hissiyatı anlayamazsın.

Denemeden konuştuğumu nereden çıkardın ? Ben bu tarz oyunlarda önyargıya girmem. Hatta zamanında bu tarz önyargıya girmişssem bile bu önyargıya girdiğim oyunları oynayınca bu oyunları daha bi' sevmişimdir. Ama bu Witcher 1'de geçerli değil. Eski oyunları daha bile sevdiğimi daha ilk postumda söylemiştim.

Ben de zamanında Witcher serisine girmek istememiştim ama oynadıktan sonra her şeyin aslında ne kadar kolay olduğunu gördüm.

Dostum ben bu seriye girmekten bahsetmiyorum. Zorluk veya kolaylık kısımlarını zaten uzun zaman önce geçtim ben. Ben direkt serinin içerisindeyim. Sadece oyunlarla sınırlı değil kitaplar hakkında da bilgi sahibiyim. Ayrıca oyunu oynamadım falan da değil he, yukarıda anlattım zaten.

Bu oyun hızlı bir oyun değil; illa hızlı aksiyona gireyim, hızlı savaşayım gibi bir şey bekliyorsan, Witcher 3'e yönelmen gerekiyor.

Hızlı aksiyona girmekten bir kere olsun bahsetmedim. İsterse yavaş olsun isterse savaş saatlerce sürsün, sana o havayı iliklerine kadar verebilmeli. bir Witcher oyununun yapması gereken en temel şey budur. He Witcher 3'ü özel kılan en büyük şeylerden birisi de bu havayı gerçekten verebilmesiydi bu arada. Kontratlarla, savaşlarla gerçekten bir Witcher oyunu gibi hissettirmişti. Kitaplardaki savaş sahnelerinde olan o gerginliğin aynısını Witcher 3'te gerçekten hissedebiliyordunuz.

Kusura bakma ama ya dediklerimi hiç okumadın veya hiç anlamadın, ya da resmen cevap yazmak için cevap yazmışsın. Bahsettiğim şeylere hiç doğru düzgün cevap verememişsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…