Merhaba. WoeUSB üzerinden Windows 10 ISO dosyası kurdum. BIOS'tan kurduğum USB'yi 1. sıraya getiriyorum ancak bilgisayar normal açılıyor, yani masaüstüne geliyor. Eksik kurmuş olabileceğimden şüpheleniyorum biraz ancak Ventoy hata veriyor, o yüzden mecbur WoeUSB kullanıyorum.
Hocam kusura bakmayın tekrardan ancak yine anlamadım. Evet bootmgr. EFI adında bir dosya var. Bir şeyi yanlış mı yapmışım yani. Bir de BIOS ayarlarında gezerken böyle bir ayar buldum. Bunu UEFI yaparsam bir işe yarar mı?
Evet bu ayarı "UEFI OS" olarak işaretleyin ve kaydedin. USB'yi doğru hazırladıysanız çalışacak.
Yalnız unutmayın içindeki yüklü Linux'a erişim sağlayabilmek için Legacy olarak kalması gerekiyor.
Zaten Windows kuracakmışsınız Linux'ta önemli verileriniz yok ise o ayarı yukarıda dediğim gibi işaretleyin sorununuz çözülecek. Eğer çözülmez ise etiketleyin yardımcı olurum.
USB yazar iken Legacy ve UEFI olarak ikiye ayrılır.
UEFI şu anda kullandığımız yeni nesil boot teknolojisidir.
Legacy ise eski boot teknolojisidir.
Eski donanımlarda işletim sistemini çalıştırmak için Legacy olarak USB yazmanız gerekiyor.
Rufus veya USB'yi hangi program ile yazıyor iseniz UEFI yerine Legacy seçeneğini tercih edin.
USB yazar iken Legacy ve UEFI olarak ikiye ayrılır.
UEFI şu anda kullandığımız yeni nesil boot teknolojisidir.
Legacy ise eski boot teknolojisidir.
Eski donanımlarda işletim sistemini çalıştırmak için Legacy olarak USB yazmanız gerekiyor.
Rufus veya USB'yi hangi program ile yazıyor iseniz UEFI yerine Legacy seçeneğini tercih edin.