Çözüldü WoeUSb ile USB'ye kurulan Windows 10 açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

megatronn 7

Üstün
Merhaba. WoeUSB üzerinden Windows 10 ISO dosyası kurdum. BIOS'tan kurduğum USB'yi 1. sıraya getiriyorum ancak bilgisayar normal açılıyor, yani masaüstüne geliyor. Eksik kurmuş olabileceğimden şüpheleniyorum biraz ancak Ventoy hata veriyor, o yüzden mecbur WoeUSB kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• 1736856954439434789965458044047.webp
    304,9 KB · Görüntüleme: 102
Çözüm

Evet bu ayarı "UEFI OS" olarak işaretleyin ve kaydedin. USB'yi doğru hazırladıysanız çalışacak.
Yalnız unutmayın içindeki yüklü Linux'a erişim sağlayabilmek için Legacy olarak kalması gerekiyor.

Zaten Windows kuracakmışsınız Linux'ta önemli verileriniz yok ise o ayarı yukarıda dediğim gibi işaretleyin sorununuz çözülecek. Eğer çözülmez ise etiketleyin yardımcı olurum.
BIOS değil de boot menüden USB seçerek dener misiniz?

Hocam bilgisayarım eski biraz boot menüsüne BIOS üzerinden giriyorum. Bu şekilde kaydediyorum ancak yine de masaüstüne atıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20250114_151925.webp
    290 KB · Görüntüleme: 69
Yanlış bilgi: Kullanıcının sistemi UEFI desteğine sahip. Aksi takdirde Windows Boot Manager adında bir girdisi olmaz.
Emin değilim ancak hayır desteklemiyor diye biliyorum. 2012'den kalma bir laptop.
Cihazınız UEFI destekli olmadığı için bu sorunu yaşıyorsunuz USB yazar iken legacy olarak ayarlamanız gerekmekte.

Cihazınız UEFI destekli olmadığı için bu sorunu yaşıyorsunuz USB yazar iken Legacy olarak ayarlamanız gerekmekte.

Bunu nasıl yapabilirim hocam ilk defa duyuyorum böyle bir şeyi. Biraz cahilim bilgisayar konusunda kusura bakmayın çok soru soruyorum.

Bunu nasıl yapabilirim hocam ilk defa duyuyorum böyle bir şeyi. Biraz cahilim bilgisayar konusunda kusura bakmayın çok soru soruyorum.
USB yazar iken Legacy ve UEFI olarak ikiye ayrılır.
UEFI şu anda kullandığımız yeni nesil boot teknolojisidir.
Legacy ise eski boot teknolojisidir.
Eski donanımlarda işletim sistemini çalıştırmak için Legacy olarak USB yazmanız gerekiyor.
Rufus veya USB'yi hangi program ile yazıyor iseniz UEFI yerine Legacy seçeneğini tercih edin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Şu videodaki adımları uyguladım. Ancak karşıma herhangi bir UEFI veya Legacy seçeneği çıkmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…