Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

megatronn 6

Üstün
Merhaba. WoeUSB üzerinden Windows 10 ISO dosyası kurdum. BIOS'tan kurduğum USB'yi 1. sıraya getiriyorum ancak bilgisayar normal açılıyor, yani masaüstüne geliyor. Eksik kurmuş olabileceğimden şüpheleniyorum biraz ancak Ventoy hata veriyor, o yüzden mecbur WoeUSB kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• 1736856954439434789965458044047.webp
    1736856954439434789965458044047.webp
    304,9 KB · Görüntüleme: 102
Çözüm
Hocam kusura bakmayın tekrardan ancak yine anlamadım. Evet bootmgr. EFI adında bir dosya var. Bir şeyi yanlış mı yapmışım yani. Bir de BIOS ayarlarında gezerken böyle bir ayar buldum. Bunu UEFI yaparsam bir işe yarar mı?

Evet bu ayarı "UEFI OS" olarak işaretleyin ve kaydedin. USB'yi doğru hazırladıysanız çalışacak.
Yalnız unutmayın içindeki yüklü Linux'a erişim sağlayabilmek için Legacy olarak kalması gerekiyor.

Zaten Windows kuracakmışsınız Linux'ta önemli verileriniz yok ise o ayarı yukarıda dediğim gibi işaretleyin sorununuz çözülecek. Eğer çözülmez ise etiketleyin yardımcı olurum.
Yanlış bilgi: Kullanıcının sistemi UEFI desteğine sahip. Aksi takdirde Windows Boot Manager adında bir girdisi olmaz.
Bunu nasıl yapabilirim hocam ilk defa duyuyorum böyle bir şeyi. Biraz cahilim bilgisayar konusunda kusura bakmayın çok soru soruyorum.
USB yazar iken Legacy ve UEFI olarak ikiye ayrılır.
UEFI şu anda kullandığımız yeni nesil boot teknolojisidir.
Legacy ise eski boot teknolojisidir.
Eski donanımlarda işletim sistemini çalıştırmak için Legacy olarak USB yazmanız gerekiyor.
Rufus veya USB'yi hangi program ile yazıyor iseniz UEFI yerine Legacy seçeneğini tercih edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
USB yazar iken Legacy ve UEFI olarak ikiye ayrılır.
UEFI şu anda kullandığımız yeni nesil boot teknolojisidir.
Legacy ise eski boot teknolojisidir.
Eski donanımlarda işletim sistemini çalıştırmak için Legacy olarak USB yazmanız gerekiyor.
Rufus veya USB'yi hangi program ile yazıyor iseniz UEFI yerine Legacy seçeneğini tercih edin.

Şu videodaki adımları uyguladım. Ancak karşıma herhangi bir UEFI veya Legacy seçeneği çıkmadı.