Hocam benim için önemli olan daha çok renkleri daha iyi olsun istiyorum ama siyah renklerde morlaşma olmasın istiyorum. Yazılarla veya okumakla işim yok dümdüz oyun oynamak istiyorum.
WOLED sahibiyim (XG27AQDMG) ve birçok QD-OLED de gördüm. Şöyle diyeyim, QD-OLED renkleri çok azıcık daha, yazı kalitesi birazcık daha iyi. Parlaklık WOLED'lerde daha yüksek, siyahlar da daha koyu. Ben en çok beğendiğini al derim.
WOLED sahibiyim (XG27AQDMG) ve birçok QD-OLED de gördüm. Şöyle diyeyim, QD-OLED renkleri çok azıcık daha, yazı kalitesi birazcık daha iyi. Parlaklık WOLED'lerde daha yüksek, siyahlar da daha koyu. Ben en çok beğendiğini al derim.
Ne kadar siyah içerikle ilgilendiğinize odanıza ne kadar ışık girdiğiyle alakalı kişisel bir tercih ama kapkaranlık bir odada QD-OLED tabii ezer geçer bence.
Alakası yok. Glossy QD-OLED'lerde de, mat QD-OLED'lerde de siyahların morlaşması sorunu var.
Soldaki mat kaplama W-OLED, sağdaki glossy kaplama QD-OLED.
Bu da glossy kaplama W-OLED XG27AQDMG'ye ait görsel. Gördüğün gibi problemin kaplamayla alakası yok, olsaydı W-OLED'in glossy veya mat kullanımında veya QD-OLED'in glossy veya mat kullanımında fark ederdi.
Bu da glossy kaplama W-OLED XG27AQDMg'ye ait görsel. Gördüğün gibi problemin kaplamayla alakası yok, olsaydı W-OLED'in glossy veya mat kullanımında veya qd-OLED'in glossy veya mat kullanımında fark ederdi.
AQDMG sahibiyim, kaplama mükemmel. Parlak ekran yansıtınca hiç görülmez ama bu gibi birkaç modelde parlak panelde bile ışığı önleme gibi bir şey var. Fener tutulan videolar var inceleyebilirsiniz. Şunu da belirteyim; parlak ekran, mat ekrandan daha canlı görünür.
AQDMG sahibiyim, kaplama mükemmel. Parlak ekran yansıtınca hiç görülmez ama bu gibi birkaç modelde parlak panelde bile ışığı önleme gibi bir şey var. Fener tutulan videolar var inceleyebilirsiniz. Şunu da belirteyim; parlak ekran, mat ekrandan daha canlı görünür.
Evet aynen öyle hocam ben de merak ediyorum acaba parlak ekran daha canlı görüntü olduğu için acaba WOLED parlak ekranı QD-OLED renklerine yaklaşabiliyor mu?
Evet aynen öyle hocam ben de merak ediyorum acaba parlak ekran daha canlı görüntü olduğu için acaba WOLED parlak ekranı QD-OLED renklerine yaklaşabiliyor mu?
Hocam bir yaklaşma mevzusu yok. Fark etmeyeceksiniz bile. Ama ben çok memnunum. Neden WOLED aldım? Parlaklık yüksek olsun istedim, çok azıcık renk farkı için ışıkta morlaşma gibi şeyler istemedim ve ASUS ROG olması beni daha da çekti. Parlaklığı o kadar yüksek ki 60 üstü olunca gözlerim kamaşıyor. Önceden AW2725DF düşünüyordum vazgeçtim bunu aldım. İyi ki de almışım. Başka sorunuz varsa cevaplamak isterim. 1 yıldan fazla OLED monitörleri araştırdım ben de alırken şu an resmen profesyonel oldum