Oltran

Üstün
Makaleler
11
Selam

WordPress'te Ultimate Member eklentisi için kullanıcının yönetiminde olan 2 adımlı doğrulama nasıl eklenir? Aslında bunun için bir eklenti bulmuştum ama beceremedim ya da olmadı. Bu yüzden sormak istiyorum. İyi günler (:

Selam

WordPress'te Ultimate Member eklentisi için kullanıcının yönetiminde olan 2 adımlı doğrulama nasıl eklenir? Aslında bunun için bir eklenti bulmuştum ama beceremedim ya da olmadı. Bu yüzden sormak istiyorum. İyi günler (:
Merhaba,

WordPress Ultimate Member eklentisinde iki adımlı doğrulama eklemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Eklenti Kurulumu:
- WordPress yönetim panelinize gidin.
- "Eklentiler" bölümüne tıklayın ve "Yeni Ekle"yi seçin.
- Arama çubuğuna "Two Factor Authentication" veya "WP 2FA" yazın ve uygun bir eklentiyi seçin. Önerilen eklentilerden biri "WP 2FA"dır.
- "Şimdi Kur" butonuna tıklayın ve ardından "Etkinleştir" butonunu tıklayın.

2. Eklenti Ayarları:
- Kurduğunuz eklentinin ayarlarına gidin. Bu genellikle "Ayarlar" veya "Eklentiler" altında bulunur.
- İki adımlı doğrulamayı etkinleştirin. Genellikle burada, hangi kullanıcı rolleri için iki adımlı doğrulamayı etkinleştireceğinizi seçebilirsiniz.

3. Kullanıcı Ayarları:
- Ultimate Member ayarlarına gidin.
- "Ayarlar" bölümünden "Eklentiler" sekmesine tıklayın.
- İki adımlı doğrulamayı gerçekleştirmek için gerekli alanları doldurun. E-posta veya telefon numarası doğrulaması gibi seçenekler sunulabilir.

4. Kullanıcı Profili:
- Kullanıcıların profil sayfasına gidin ve iki adımlı doğrulama ayarlarını bilmeleri için buraya talimatlar ekleyin.

5. Test:
- Bir kullanıcı hesabı oluşturun veya mevcut bir kullanıcı ile çıkış yapın ve giriş yapmayı deneyin.
- Giriş yaparken iki adımlı doğrulama kodunun gelip gelmediğini kontrol edin.

Bu adımları takip ederek WordPress Ultimate Member ile iki adımlı doğrulama özelliğini eklemeyi deneyebilirsiniz. Eğer sorun yaşarsanız, kurduğunuz eklentinin dökümantasyonunu inceleyebilir veya spesifik hata mesajını paylaşarak daha fazla detay isteyebilirsiniz. İyi çalışmalar!